„Arăta a ţigan, dar nu era. Eu nu m-am înţele bine cu el. Nu prea stătea de vorbă cu noi şi te privea într-un fel anume, nu ştiu, parcă voia să te hipnotizeze sau să-ţi dea ordine. El era toată ziua cu studenții. Se ținea tot timpul după ei. Îmi aduc aminte că citea o carte despre Lenin. Într- o zi, Nicolae m-a luat şi pe mine după studenţii după care umbla el. Era o manifestaţie în faţa Prefecturii. Fuseseră arestaţi vreo 10 studenţi. Ceauşescu ştia la ce oră are loc manifestaţia. M-a tras după el şi, când am ajuns acolo, m-a întrebat: «Îţi place cum cântă ăştia? Ţipă şi tu!»”.

S-a bucurat la moartea lui Nicolae Ceaușescu

Dumitru Crăciun nu a rămas cu amintiri plăcute despre fostul său coleg de la cizmărie, mai mult a fost chiar bucuros cînd l-au împuşcat, în decembrie 1989.

„Tare m-am mirat când am aflat că a ajuns conducător de țară. Și acum mă întreb: de unde o fi avut el studiul acesta? L-or fi dus în Rusia ca pe alții, că altfel nu-mi explic. Acum, gata, l-au omorât. Mie îmi pare bine că l-au omorât. Numi plăcea. Prea avea, aşa, o privire de drac împieliţat”, mărturisea Crăciun.

CV

Nicolae Ceaușescu, născut în 1918 la Scornice;ti, a fost ;ef al statului român între anii 1967-1989. Ini’ial s-a remarcat ca un lider reformator în cadrul sistemului comunist, pentru ca apoi să transforme România într-o dictatură primitivă, dominată de cultul personalită’ii so’ilor Ceaușescu. Acuzat de genocid și subminarea economiei naționale, Nicolae Ceaușescu a fost condamnat la moarte și executat, împreună cu soția Elena, pe 25 decembrie 1989.

CV

Cristina Condrea și Cristian Ciocoiu au lucrat ca reporteri la Secția Investigații, în anii '90. Ambii au abandonat presa cu mulți ani în urmă.