De ce a rămas Archie fără numele lui Meghan Markle? Fiul lui Meghan Markle și al prințului Harry nu mai are numele mamei sale pe certificatul de naștere. Schimbarea s-a produs la o lună după ce s-a născut Archie, dar s-a aflat abia acum.

Meghan Markle și-a șters numele de pe certificatul de naștere al lui Archie. Acest gest este fără precedent la casa regală britanică. Soția fiului mai mic al prințesei Diana, Harry, a făcut însă dezvăluiri. A fost obligată de Palatul Buckingham să șteargă numele ei din certificatul de naștere, relatează presa din Regat. Ea s-a declarat ofensată din cauza sugestiei că ar fi dorit ca fiul ei să rămână fără numele mamei în acte.

Micul Archie s-a născut pe 6 mai 2019, iar nașterea sa a fost înregistrată 11 zile mai târziu. Modificarea certificatului de naștere a avut loc pe 5 iunie, relatează cotidianul „The Mirror”.

De ce a rămas Archie fără numele lui Meghan Markle? Mama sa: Alteța Sa Regală, Ducesa de Sussex

În locul prenumelui Meghan, la rubrica „Mamă” este trecut: Alteța Sa Regală, Ducesa de Sussex”. Schimbarea a fost făcută chiar atunci când au apărut primele informații despre ruptura dintre Harry și William, fratele său, dar și restul casei regale britanice. Din secțiunea cu numele mamei din certificatul de naștere al lui Archie a dispărut numele complet al mamei, ‘Rachel Meghan’, s-a aflat sâmbătă. Inițial s-a crezut că referirea la „Alteța Sa Regală, Ducesa de Sussex” pentru Meghan ar fi o reverență către Prințesa Diana. Regretata Diana folosea titulatura Alteța Sa Regală, Prințesa de Wales”.

Un purtător de cuvânt al Casei Regale a confirmat pentru The Telegraph că schimbarea de nume în documentele publice a fost decisă printr-un amendament încă din 2019. Așadar, inițiativa acestei modificări nu îi aparține lui Meghan Markle. Fostul secretar de presă al Palatului Buckingham, Dickie Arbiter, a declarat că poate schimbarea de nume din certificatul copilului cuplului „face parte dintr-un plan mai vechi al lor”.

Prințul Harry va face o vizită la vară, pentru aniversarea Reginei

La câteva luni după nașterea lui Archie, cuplul s-a îndepărtat de familie și a părăsit Marea Britanie pentru a se stabili în SUA. Cel mai probabil, Ducesa de Sussex nu îl va însoți pe Harry la vară, spun persoane apropiate de cuplul princiar. Harry (36 ani), s-ar putea întoarce în Marea Britanie pentru a-și vedea rudele în perioada iunie-iulie, când bunicul său, prințul Philip, împlinește 100 de ani. Atunci urmează să fie descoperită o statuie realizată în onoarea regretatei sale mame, Diana.

Mai multe surse au confirmat pentru Daily Mail revenirea lui Harry în Regat, în această vară. Planurile cuplului legate de vizită depind însă și de restricțiile de călătorie provocate de pandemie, valabile în vara lui 2021. Însă cel mai probabil Prințul Harry nu va fi însoțit de Meghan și de fiul lui. Agenda lui oficială va include vizite la Regină, Prințul Charles și Prințul William. El va participa și la Trooping The Colour, ceremonia de aniversare a 95 de ani ai Reginei Elisabeta a II-a. Va fi prima revedere dintre prințul ”exilat” în Statele Unite și familia sa, după mai bine de un an. Fiul său, care va împlini 2 ani anul acesta, nu și-a mai văzut rudele de când avea 6 luni.

Totuși, surse din apropierea cuplului au declarat că refuzul lui Meghan Markle de a-și însoți soțul se datorează unor “motive personale și practice” și nu ar fi o sfidare.

Regina se teme că Meghan Markle ar putea-o eclipsa

O altă sursă din anturajul Casei Regale a explicat că, deși cuplului i se permite să participe la evenimentele publice ale familiei, odată cu mutarea peste Ocean trebuie să ia în calcul ”o prezență mai discretă”. Motivul este popularitatea lor. “Meghan ar putea atrage mulțimi de curioși și o atenție isterică a presei. Este nevoie de o anumită diplomație. Încă există o distanță între Harry și mulți membri ai familiei, în special fratele său”.

De fapt, temerea cea mai mare a familiei regale este că Meghan ar putea eclipsa membrii familiei la evenimentele din vară. Există temeri că ar putea-o pune în umbră chiar pe suverană, dacă va fi prezentă la aniversarea de 95 de ani a longevivei regine. “Oamenii ar putea fi mai atenți la toată drama pe care o implică venirea lui Meghan”, a mai precizat sursa.

Ultima dovadă de răcire a relației dintre cei doi fii ai Prințesei Diana a fost remarcată la un eveniment oficial din martie 2020, de la Westminster Abbey, când Harry și William abia s-au apropiat unul de altul.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE