Evenimentul Zilei > International > Mediterana este în flăcări. Sunt zeci de morți, case și plantații distruse
Mediterana este în flăcări. Sunt zeci de morți, case și plantații distruse

Mediterana este în flăcări. Sunt zeci de morți, case și plantații distruse

În Algeria, 65 de persoane au murit din cauza incendiilor, printre care 28 de soldați, cel mai probabil pentru că sunt prost echipați pentru a face față flăcărilor.

Președintele a declarat trei zile de doliu naţional. De luni, flăcările devorează munții împăduriţi din regiunea Kabylie, la est de Alger, distrugând case, plantații de măslini și animale.

O zi care trebuie dată uitării și pentru Italia. Două decese în Calabria, unul în Sicilia, pe lângă celelalte două victime din Aspromonte, zilele trecute. În Campania, un bărbat se află în stare gravă din cauza arsurilor.

Calabria este regiunea cu cel mai mare număr de intervenții. Flăcările au înconjurat sanctuarul Madonna dei Polsi – din nefericire devenit celebru pentru adunările clanului ‘Ndrangheta -, unde au fost găsiți sute de pelerini, salvați de pompieri.

Sute de pompieri din toată Europa și din Orientul Mijlociu lucrează cot la cot cu grecii pentru a stinge flăcările pe insula Evia și în regiunea sudică a Peloponezului. Incendiile au izbucnit săptămâna trecută, după un val record de căldură. Mii de persoane au fost evacuate.

Flăcări și în sudul Turciei, în timp ce nordul se confruntă cu inundații grave. Ploile abundente au provocat cel puțin două dispariții. Elicopterele au intervenit pentru salvarea persoanelor blocate pe acoperișurile din provinciile de coastă ale Mării Negre, precum Bartin, Kastamonu, Sinop și Samsun.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: