Medicul Adina Alberts, victorie în fața Colegiului Medicilor. Totul a pornit de la un tratament împotriva COVID-19

Medicul Adina Alberts, victorie în fața Colegiului Medicilor. Totul a pornit de la un tratament împotriva COVID-19 Sursa: Facebook

Chirurgul estetician Adina Alberts, care se alesese anul trecut cu o sancțiune din partea Colegiului Medicilor, a avut câștig de cauză în cele din urmă. Anunțul a fost făcut pe contul de Facebook.

După ce a fost sancționat anul trecut, de Colegiul Medicilor, esteticianul Adina Alberts a avut câștig de cauză, în cele din urmă. Conform unei decizii luate de forul respectiv și care a fost publicată de Adina Alberts pe contul de Facebook.

Anunțul pe care l-a făcut medicul estetician Adina Alberts

„ADEVĂRUL ÎNTOTDEAUNA TRIUMFĂ Comisia Superioară de Disciplină a Colegiului Medicilor din România a anulat decizia pronunțată de Comisia de Disciplină a Colegiului MedicilorBucurești, A INVALIDAT SANCȚIUNEA DATĂ ÎMPOTRIVA MEA și a stins în mod definitiv acțiunea disciplinară declanșată. Voi avea grijă ca pe viitor să respect recomandările care mi-au fost făcute. #SanatateaTAPrioritateaMEA”, a scris Adina Alberts.

Ne puteți urmări și pe Google News

Medicul estetician Adina Alberts a devenit un personaj vocal, în timpul pandemiei de coronavirus. Soția lui Viorel Cataramă a contestat multe dintre măsurile impuse de autorități și tratamentele recomandate pentru vindecarea celor care se infectau. Adina Alberts s-a și ales cu o sancțiune venită din partea Colegiului Medicilor, anul trecut.

Când au început problemele soției lui Viorel Cataramă

Problemele cu Colegiul Medicilor au apărut în martie 2021, după ce farmacistul Miclăuș George a depus o plângere la forul de control. Motivația era legată de comentariile făcute de Adina Alberts pe tema tratamentelor covid. Totul ar fi plecat de la o schemă de tratament publicată pe pagina sa de Facebook, schemă ce avea legătură cu tratarea pacienților infectați cu covid. Ca medic și ca formator de opinie, declarațiile medicului au fost luate în considerare de mulți internauți care-i urmăresc postările.

În urma sesizării, cei de la Colegiul Medicilor s-a autosesizat și au trecut la cercetarea disiplinară a medicului estetician. „Considerăm că Dr Adina Alberts nu înțelege responsabilitatea pe care o are ca medic, persoană publică și formator de opinie care, prin enunțarea repetată a unor așa zise “adevăruri” nesusținute de dovezi, și a unor noțiuni care nu sunt recunoscute de comunitatea științifică, generează și alimentează neîncrederea în societate”, era anunțul celor de la Colegiul Medicilor.

Cum reacționa medicul estetician după primul verdict

Adina Alberts reacționa pe contul de Facebook. „Am o imensă tristețe să constat că există medici care au uitat că sunt, înainte de toate, oameni, să văd că mediocritatea se instalează ușor în toate liniile, la toate nivelele și în toate zonele medicinei românești. Vă reamintesc că am fost penalizată cu avertisment pentru că v-am vorbit de experimente pe oameni, de beneficii potențiale ale unor medicamente în lupta antivirală, dar și pentru că am postat schema de tratament cu care eu m-am vindecat.

După mai multe zile de cumpănă, AM DECIS. Voi merge mai departe…. Atât în a vă pune la dispoziție informații complete și corecte, cât și în a-mi oferi ajutorul, respectând întru totul legile acestei țări. Iar dacă sunt legi strâmbe, luptând alături de voi, legal, pentru îndreptarea acestora. Dragii mei, EU NU POT SĂ MINT!”.