Evenimentul Zilei > Politica > Medicii: Victor Ponta: „Va merge cu cârje şi cadru, apoi cu orteză“ timp de o lună
Medicii: Victor Ponta: „Va merge cu cârje şi cadru, apoi cu orteză“ timp de o lună

Medicii: Victor Ponta: „Va merge cu cârje şi cadru, apoi cu orteză“ timp de o lună

Timp de cinci săptămâni, premierul Victor Ponta nu va avea voie să calce pe piciorul stâng, nu va putea participa la audierile făcute de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi va fi nevoit să se deplaseze doar cu cârje şi cu premergător.

Victor Ponta trebuie să stea 4 săptămâni fără să calce pe piciorul operat, altfel el riscă să repete operaţia care se pare că a fost absolut necesară, afirmă specialiştii în ortopedie care iniţial puneau diagnosticul primului ministru sub semnul întrebării, informează adevarul.ro.

După ce au văzut documentele medicale trimise de Victor Ponta preşedintelui Klaus Iohannis, ortopezii au explicat că în lipsa unei intervenţii chirurgicale, premierul ar fi ajuns chiar în situaţia de a face artroză şi de a pune proteză la genunchi. 

Recuperarea lui Ponta va depinde strict de modul în care premierul respectă cu stricteţe indicaţiile medicilor care l-au operat. Totodată, el este nevoit să ia medicamente pentru a-şi calma durerile şi va face, cel mai probabil, kinetoterapie într-unul dintre spitalele mari din Capitală.  

„Operaţia a fost una reuşită. S-a dus în Turcia pentru o operaţie simplă, dar în timpul intervenţiei au mai descoperit cartilaje afectate şi probleme la meniscul extern, care este extrem de important pentru susţinerea echilibrului. Au făcut sutură în trei locuri”, a declarat, pentru „Adevărul”, profesorul Gheorghe Popescu, şeful Clinicii de Ortopedie de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, după ce a consultat documentele puse la dispoziţie de premier. 

Chirurgul ortoped a subliniat că genunchiul stâng era unul cu mari probleme şi că nu pune la îndoială diagnosticele trecute pe fişa clinică de medicii turci. Operaţia, arată specialistul, trebuia efectuată pentru că, potrivit documentelor, durerile erau foarte mari.    

În ceea ce priveşte recuperarea propriu-zisă, doctorul Marius Filip, ortoped la Spitalul Universitar din Capitală, afirmă că ea poate fi făcută în oricare spital mare, care dispune de tot ce este necesar. Cu greu va reuşi premierul să mai ajungă pe terenul de baschet, spun specialiştii.    „

În prezent, premierul Victor Ponta, care a fost operat de o echipă coordonată de profesorul Mahir Mahirogullari de la clinica privată Medipol din Turcia, a rămas o săptămână în Istanbul pentru a fi consultat de doctorii turci. În intervalul în care va sta deoparte de Palatul Victoria, premierul va fi înlocuit de vicepremierul Gabriel Oprea, care va ţine miercuri prima şedinţă de Guvern în calitate de prim-ministru interimar.