Evenimentul Zilei > Actualitate > Medicii din București expuși agresiunii verbale și fizice
Medicii din București expuși agresiunii verbale și fizice

Medicii din București expuși agresiunii verbale și fizice

Colegiul Medicilor din Municipiul București va prezenta marți, 5 mai, rezultatele "Studiului pilot privind expunerea la agresiune a medicilor din București". 86% din persoanele chestionate au fost expuse cel puțin o dată unei agresiuni verbale, iar 10,2% au fost agresați fizic.

Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) organizează marți, 5 mai, o conferință de presă la sediul instituției, în care vor fi prezentate rezultatele "Studiului pilot privind expunerea la agresiune a medicilor din București".

Situație îngrijorătoare

"Potrivit acestei cercetări, 86% din persoanele chestionate au fost expuse în cel puțin o circumstanță la agresiune verbală, iar 10,2% s-au confruntat cu incidente de agresiune fizică; 58.9 % dintre medicii care au fost agresați, respectiv 50% din totalul participanților la cercetare, au declarat că agresiunile verbale, fizice sau de altă natură produse în timpul exercitării profesiei le-au afectat sănătatea, calitatea vieții sau activitatea", informează CCMB.
Mai multe detalii despre expunerea personalului medical la agresiune vor fi oferite în cadrul conferinței de către prof. dr. Ioan Lascăr, președintele CMMB și al Fundației CMMB, și Georgeta Elisabeta Ionescu, director al Fundației CMMB.