Evenimentul Zilei > Social > Medic francez, laude pentru doctorii români: Este o muncă de calitate de nu vă puteți închipui. Răniţii nu ar fi putut fi trataţi mai bine nici în Franţa, Belgia sau Anglia
Medic francez, laude pentru doctorii români: Este o muncă de calitate de nu vă puteți închipui. Răniţii nu ar fi putut fi trataţi mai bine nici în Franţa, Belgia sau Anglia

Medic francez, laude pentru doctorii români: Este o muncă de calitate de nu vă puteți închipui. Răniţii nu ar fi putut fi trataţi mai bine nici în Franţa, Belgia sau Anglia

Medicul Ciprian Isacu, șef al Secției de arși de la Centrul Spitalicesc Universitar din Bordeaux, a declarat luni, într-o conferință de presă, că personalul medical din România a acționat ca la carte în cazul pacienților de la clubul Colectiv, precizând că nu s-ar fi intervenit mai bine nici în Franța, Belgia sau Anglia.

"Lucrez de 23 de ani cu arși la Bordeaux. Spre surprinderea mea, nu avem lecții de dat. Mă întreb ce am fi făcut noi. Reprezint un centru, poate cel mai mare din sud-estul Franței. Ce am fi făcut noi în fața unei nenorociri de talia aceasta… Și zău că mă întreb, cu toată presiunea. 150 este mult. Am avut cel mai mult acum câteva săptămâni în Franța un accident de autocar unde au fost 40 și ceva de morți și am recuperat foarte puțin. Este o muncă de calitate de nu vă puteți închipui. Am vizitat câteva spitale astăzi. Din punct de vedere tehnic sunt top, din punct de vedere uman nimic de reproșat. Arsura este o patologie foarte complicată, poate este cea mai grea și cea mai complicată. O zi de reanimare în străinătate costă peste 8.500 de euro. (…) S-a făcut ca la carte. Nu am fi făcut mai bine nici în Franța, nici în Belgia, nici în Anglia", a afirmat medicul, la Spitalul Elias, potrivit Agerpres.

El a spus că, probabil, vor mai fi transferați pacienți din spitalele bucureștene, dar nu pentru că medicii români nu fac față, ci pentru a-i degreva pe aceștia, deoarece sunt foarte obosiți.

"Probabil că o să transferăm, nu ca să facem nimic fenomenal, ca să îi mai ușurăm, pentru că am găsit oameni epuizați care și-au făcut treaba excelent. Nu uitați că acum 25 de ani și eu am plecat de aici și știu condițiile. Franța continuă să trimită săptămâna viitoare alți doi colegi. Acum este perioada de transferuri, până acum au fost stabilizați. (…) O să continuăm să ajutăm, o să continuăm, grație Ambasadei Franței și a domnului ambasador, această colaborare care este pe timp îndelungat, nu numai acum. Ei (medicii români — n.r.) au luat toate măsurile", a spus medicul.

El a afirmat că nu are ce să-i învețe pe medicii români deoarece aceștia sunt foarte bine pregătiți, iar românii trebuie să fie mândri că au asemenea doctori.

"Nu avem nimic să spunem: fă așa sau fă așa! Fac de 23 de ani meseria asta, am văzut arși, am fost la congrese. Trebuie să fiți mândri că aveți… Încercați să treceți de partea cealaltă a ecranului și să vă uitați în oglindă cine ar fi făcut ce ar fi făcut mai mult decât ce au făcut. Este clasic. Totdeauna după război. La război ca la război", a spus Isacu.