Evenimentul Zilei > Actualitate > Măsuri radicale în ministerul Agriculturii. Tot personalul va intra în proces de evaluare
Măsuri radicale în ministerul Agriculturii. Tot personalul va intra în proces de evaluare

Măsuri radicale în ministerul Agriculturii. Tot personalul va intra în proces de evaluare

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros a anunţat, astăzi, la Cluj, că tinerii fermieri vor beneficia, în acest an, în premieră, de terenuri agricole concesionate de la Agenţia Domeniilor Statului, în suprafaţă de 50 de hectare de persoană.

De asemenea, vor fi majorate şi redevenţele obţinute de pe aceste terenuri concesionate, care în prezent sunt foarte mici.

Adrian Oros a mai spus că una dintre priorităţile mandatului său va fi lupta cu aşa-numiţii „vânători de subvenţii”, persoane sau companii care accesează astfel de fonduri prin tertipuri financiare, fără a face producţie agricolă propriu-zisă.

„Noi avem de gând ca în noul program naţional strategic să evităm cât mai mult banii care merg spre aceşti vânători de subvenţii, adică fonduri de investiţii care îşi plasează banii în agricultură doar cu scopul de a vâna aceste subvenţii şi mai puţin de a face treabă în agricultură. Vrem să direcţionăm cât mai mulţi bani către cei care au o tradiţie în a cultiva pământul şi a creşte animale, care au făcut acest lucru şi înainte de a apărea subvenţiile şi care cu siguranţă vor face această activitate şi după ce subvenţiile vor dispărea”, a spus Adrian Oros.

Ministrul Agriculturii a mai precizat că numărul posturilor din minister şi din instituţiile subordonate va fi redus cu 15%, motiv pentru care întregul personal va intra în proces de evaluare.

În acest context, Adrian Oros a dat ca exemplu Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură, care a primit cereri de despăgubiri pentru pagube produse peştilor, în zone unde se cultiva rapiţă, potrivit Radio România Actualităţi