Evenimentul Zilei > Social >  Măsuri drastice: Amenzi pentru cei care ies din casă, stimulente pentru cei care nu ies
 Măsuri drastice: Amenzi pentru cei care ies din casă, stimulente pentru cei care nu ies

 Măsuri drastice: Amenzi pentru cei care ies din casă, stimulente pentru cei care nu ies

Oficialii cer oamenilor să muncească de acasă, acolo unde se poate, pentru a încerca limitarea răspândirii virusului ucigaş.
Ieşi din casă în loc să te autoizolezi? Rişti o amendă de până la 11.000 de euro ( corespunzător la 10.000 de lire sterline). Acest lucru se petrece în Regatul Unit.
Respectivele amenzi sunt prevăzute în noile acte normative anunţate de guvernul englez pentru a mai opri pandemia ucigaşă. Amenzile vor putea fi impuse în Anglia tuturor celor care refuză să se autoizoleze în vederea stopării răspândirii cornavirusului. Potrivit indiscreţiilor jurnalistice britanice, printre altele. se gândeşte la un soi de stimulente pentru a rămâne închis în casă, mai ales dacă cei în cauză se află sub cifra salariului minim pe economie sau primeşte subvenţii statale

Cine se va conforma regulilor impuse de guvern va putea primi 500 de lire sterline pentru a sta în casă.

Primul ministru britanic, Boris Johnson, a introdus noi restricţii pentru milioane de persoane aflate în zonele unde s-a dovedit că există o rată a contagierilor foarte ridicată. „Cea mai bună modalitate pentru a combate acest virus blestemat este ca toţi să respecte regulile şi să se izoleze dacă există riscul de a transmite virusul”, a spus premierul. Noile amenzi vor porni de la 1.000 de lire sterline – dacă se va întrerupe carantina după călătoriile internaţionale – şi vor ajunge până la 10.000 de sterline pentru cazurile de recidivă şi violări mai grave.

Ce se întâmplă la Londra

Între timp, ministrul Sănătăţii britanic, Matt Hancock, a cerut expres locuitorilor Londrei să muncească de acasă, acolo unde este posibil, începând de astăzi, pentru a încerca limitarea răspândirii virusului ucigaş.

Deja primarul Londrei, Sadiq Khan, a dispus ca angajaţii sistemului public să lucreze în sistemul „smart working”, în timp de guvernul încă nu şi-a exprimat propriul punct de vedere în această privinţă.

În niciun caz nu mai putem să amânăm. A introduce noi măsuri acum, va ajuta la reducerea evidentă a răspândirii virusului şi poate că vom evita necesitatea unei carantinări totale cum am mai avut în luna martie şi care ar dăuna şi mai mult economiei noastre” , a declarat o sursă apropiată de primarul Londrei, notează Leggo.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: