"MasterChef", un show cu multe zerouri

"MasterChef", un show cu multe zerouri

Studio de 2.000 de metri pătraţi, 60 de feluri de condimente, tone de produse şi legume de pe patru continente pentru un reality show cu reţete apetisante.

Se poate face reality show pe absolut orice temă cu condiţia ca acea temă să constituie o pasiune, o preocupare pentru cât mai mulţi oameni", spune, pentru EVZ, Mona Segall, producătorul "MasterChef", show ce debutează astăzi la Pro TV.

Cu o investiţie similară cu bugetul celorlalte show-uri de prime time la ProTV, "MasterChef" debutează într-un platou imens: 2.000 de metri pătraţi. La construcţie au fost folosiţi 1.000 de metri pătraţi de parchet, iar decorul are 12 metri înălţime. Poarta prin care vor trece pretendenţii la şorţul "MasterChef" e înaltă de opt metri şi cântăreşte o tonă. În platou sunt pregătite 60 de feluri de condimente, plante aromatice şi arome, 1.500 de ouă, patru tone de produse vegetale proaspete, 70 de soiuri de fructe şi legume de pe patru continente, carne de la 45 de specii de vieţuitoare marine şi nu mai puţin de 500 de cuţite de bucătărie.

"Există produse care trebuie să fie proaspete şi se cumpără în fiecare zi şi există produse care se ţin în combine frigorifice. În funcţie de probele zilei, se cumpără şi ingrediente deosebite, cum ar fi homarii", explică producătoarea. Şi pentru că aceia înscrişi în concurs "au condiţii de Chef", există şi o echipă specială care face curat după preparare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mona Segall spune că "MasterChef" este un "reality show cu tensiune, emoţie şi cu reţete apetisante". "Fiecare concurent prepară o porţie de mâncare, din care juriul doar gustă. Nu se prepară cantităţi mari. Mai există şi probe care se des­făşoară «în deplasare», cum ar fi o nuntă, un restaurant, unde concurenţii au gătit pur şi simplu pentru clienţi şi niciodată nu a rămas mâncare în plus".

Cine e în juriu?

Sunt printre cei mai buni bucătari şi au în spate ani de experienţă. Au supervizat bucătăriile celor mai bune restaurante de lux din Capitală şi au impresionat cu delicatese aproape toate vedetele de afară care au trecut pe aici. Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scăr­lătescu, juraţii de la "MasterChef", recunosc însă că acasă nu prea stau prin bucătărie. "Am să destram mitul şi mărturisesc: gătesc foarte rar acasă. Sunt responsabil, de regulă, cu spălatul vaselor, iar cu gătitul, iubita mea", recunoaşte Florin Dumitrescu. "Nu am nici măcar o cratiţă în bucătărie, am doar un ibric în care fac cafeaua şi unul pentru ceai. În general, mănânc la restaurant şi foarte rar mai comand acasă câte o pizza. Acum, de exemplu, am un măr în frigider", spune, zâmbind, şi Cătălin Scărlătescu. Acasă la Sorin Bontea soţia este cea care găteşte în mod curent. "Şi găteşte foarte bine", adaugă grăbit juratul. Florin Dumitrescu a început să gătească la 12 ani. "Venind de la şcoală şi fiind singur acasă, îmi făceam cartofi prăjiţi şi ouă ochiuri". Visul de a deveni bucătar a venit odată cu o emisiune culinară pe care a văzut-o la televizor. Cătălin Scărlătescu spune că pentru a ajunge "MasterChef" trebuie multă muncă. Cea mai mare performanţă a celui care l-a impresionat şi pe Puff Daddy a fost un eveniment sportiv cu aproximativ 7.000 de invitaţi. Sorin Bontea spune că "un bucătar adevărat trece prin toate fazele acestei meserii: por­neşte de la curăţat tone de cartofi şi spălat faianţa".

PĂRERE. Un concurent așteaptă verdictul juratului Sorin Bontea FOTO: PRO TV

EMISIUNE

150 de concurenţi la titlul cel mare

Studenţi, angajaţi în publicitate, casnice, profesori, farmacişti şi artişti s-au prezentat la "MasterChef", sperând la o recunoaştere în domeniul culinar, dar şi la premiul de 50.000 de euro. Azi, de la ora 20.30, la Pro TV debutează un show culinar în care bucătarii amatori se pot remarca. Din cei aproape 2.000 de concurenţi care s-au prezentat la preselecţii, numai 150 au trecut în etapa următoare, la întâlnirea cu juriul desemnat. Astăzi, ju­raţii se vor întâlni cu o parte dintre cei 150 de pretendenţi la titlu. Concurenţii vor avea la dispoziţie toate condiţiile pentru a găti un preparat favorit şi cinci minute pentru a-l aranja în farfurie. Miza este şorţul MasterChef şi intrarea în următoarea fază a competiţiei. "Nu am nici măcar o cratiţă în bucătărie, am doar un ibric în care fac cafeaua şi unul pentru ceai. Acum, de exemplu, am un măr în frigider“. CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU, membru al juriului