Pericolul bine ascuns din bucătărie. Aparatul plin de ciuperci și mucegai
- Antonia Hendrik
- 21 noiembrie 2024, 14:00
Mașina de spălat vase este „dușmanul” secret din bucătărie. Nu numai că aburul care iese după un ciclu abia terminat te poate opări, dar peste 60% dintre toate mașinile de spălat vase au ciuperci periculoase care cresc în ele.
Mașina de spălat vase, dușmanul ascuns din bucătărie
În timp ce electrocasnicele au făcut viața mult mai ușoară în ultimele decenii, se dovedește că și ele sunt de vină pentru mii de vizite la medic. Dintre cele mai periculoase aparate electrocasnice care se fac vinovate sunt mașinile de spălat vase și frigiderele.
Dacă prin ea curge apă, asta nu înseamnă că nu poate lua foc. Este bine să lăsați elementul de încălzire al mașinii de spălat vase să se răcească timp de câteva ore după un ciclu de spălare înainte de o folosi iar.
N-o programați niciodată peste noapte sau în orice alt moment al zilei în care este posibil să nu fiți prin preajmă pentru a detecta rapid când ceva nu a mers bine.
Mașina de spălat vase, dușmanul ascuns din bucătărie. Sursa foto: Pixabay
Cum îți poate afecta sănătatea acest aparat electrocasnic
Mașina de spălat vase poate crește riscul de alergii și reacții adverse la mucegai și la bacteriile periculoase care pot prolifera în ele deoarece umiditatea și căldura din interior este un loc numai bun pentru dezvoltarea mucegaiului negru și a altor organisme patogene, cum ar fi bacteriile responsabile de infecțiile intestinale.
Potrivit analizelor, peste 60% dintre mașinile de spălat vase dețineau flora patogenă. Din acest motiv este recomandat să o spălați mașina fără vase măcar de 2-3 ori pe lună pentru a împiedica dezvoltarea ciupercilor dăunătoare sănătății noastre.
Așadar, nu uitați să curățați mașina de spălat vase cu oțet, bicarbonat de sodiu și înălbitor pentru a distruge bacteriile care se dezvoltă în aparatul electrocasnic.
Dușmanul ascuns din bucătărie. Sursa foto: Pixabay
După mașina de spălat vase vine frigiderul
În cele din urmă, frigiderul ar putea deveni o „casă” pentru o mulțime de oaspeți nedoriți. Nu se face referire la familie, prieteni sau rude, ci mai degrabă la microbi precum bacteriile și mucegaiul care te-ar putea îmbolnăvi cu adevărat.
Pentru a preveni ca frigiderul să devină o casă bună pentru microbi, păstrați interiorul frigiderului cât mai curat și aruncați în mod regulat orice aliment care poate fi expirat, stricat sau contaminat.
Nu uitați că frigiderul are electricitate care curge prin el, ceea ce înseamnă că orice piesă defectă ar putea provoca un incendiu. Prin urmare, asigurați-vă că fiecare parte a frigiderului dumneavoastră este în stare bună de funcționare.