Cotlet de miel cu mentă. O rețetă sofisticată

Cotlet de miel cu mentă. O rețetă sofisticată Cotlet de miel. Sursă foto: Freepik

Dacă nu știi ce să mai gătești delicios, am o variantă bună pentru tine. Ce poate fi mai bun decât un cotlet de miel preparat așa cum trebuie? Nimic, exact. Iar dacă la această friptură delicioasă adaugi și o salată și un strop de mentă, devine un preparat de vis plin de arome.

Această rețetă a fost propusă de celebrul bucătar Matt Tebbutt. Acesta ne explică în câțiva pași cum putem pregăti o cină perfectă. „Nu trebuie să comentez prea mult despre acest preparat - este divin, vară timpurie pe o farfurie!”, spune bucătarul Matt Tebbutt.

Rețetă de cotlet de miel cu mentă

Iată de ceingrediente ai nevoie pentru a face patru porții de mâncare:

  • ulei de măsline
  • carne de miel (2 bucăți mari cu os)
  • sare și piper
  • frunze de cimbru proaspăt
  • 75 g unt nesărat
  • 1 salată tăiată mărunt
  • 200 g pancetta sau bacon, tăiat cubulețe
  • 4 căței de usturoi, curățați de coajă și tăiați felii subțiri
  • 100 g mazăre proaspătă
  • 800 ml bulion
  • mentă proaspătă

Mod de preparare

1. Preîncălziți cuptorul la 200C

Ne puteți urmări și pe Google News

2. Se încinge 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare. Se condimentează carnea de miel cu sare și piper, apoi se prăjește cu partea cu grăsime în jos timp de câteva minute la foc mare, până se rumenește.

3. Se întoarce, se pune într-o tavă de prăjit și se presară o parte din cimbrul proaspăt. Se prăjește în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute. Se lasă la răcit timp de 10 minute înainte de servire.

4. În altă tigaie, se adaugă 15 g de unt și se pune salata. Se aruncă pancetta tăiată cubulețe, usturoiul și restul de cimbru și se rumenește câteva minute până își schimbă culoarea. Se adaugă mazărea și se toarnă apă. Se fierbe timp de 2-3 minute pentru a încorpora totul.

5. Se taie mielul în cotlete și se așază pe o farfurie mare. Aruncați menta în oala care fierbe împreună cu restul de unt. Se amestecă pentru a îmbogăți sosul și a-i da o strălucire. Se condimentează cu atenție, deoarece este posibil ca pancetta să fi condimentat deja suficient supa. Se pune în jurul fripturilor de miel și se servește cu mentă deasupra, conform Independent .

Revista presei