Evenimentul Zilei > Actualitate > Mărturii cutremurătoare din Spitalul „Morții”: „Flacără, fum! Cum Dumnezeu?”
Mărturii cutremurătoare din Spitalul „Morții”: „Flacără, fum! Cum Dumnezeu?”

Mărturii cutremurătoare din Spitalul „Morții”: „Flacără, fum! Cum Dumnezeu?”

Un angajat al Spitalului de Urgență Piatra Neamț a relatat despre clipele de coșmar pe care le-a trait după izbucnirea indendiului.

„ Auzeam când am coborât eu din mașină. Nu știam ce se întâmplă. Era lumea agitată pe jos. Erau mașini, cu schimbul de tură, cu asta, oarcate aiurea și nu prea au avut, s-au cam chinuit să intre pompierii. Și, după aceea, când m-am dat jos din mașină, deodată: BUF!”.

În continuare, martorul a relatat pentru Digi 24 cum evenimentele s-au succedat repede: flăcări, fum și apoi geamuri care au explodat.

„ Flacără, fum! Cum Dumnezeu? Eram exact la colțul clădirii, unde e mașina poliției, acolo. Și atunci au bubuit geamurile. Unul dintre ele (…) Nu am știut ce se întâmplă. Când au intrat pompierii, o parte au urcat pe scara de incendiu, o parte pe la fostul Crematoriu. Au pus scările, cu furtune. Dup-aia a venit scara aia mare”.

Medicii, relatează angajatul spitalului, au fost evacuați cu toții „cum s-a putut”

„I-au evacuat pe toți cum au putut. Dup-aia m-au chemat în interior.  Erau pe hol. Era dezastru. Erau scoase paturile arse, cu tot cu pacienții morți. Erau pe paturi. Pompierii i-au scos pe hol”.

„Când am ajuns sus, după ce s-a stins focul, erau pe hol tot, aparatură, pacienți, care erau duși în UPU”.

„ Erau și în salon asistente. Supravegheau bolnavii, se făceau tratamente când a avut loc explozia. Având combinezonul… Combinezonul are nailon curat. Arde pe tine exact cum dai foc la o pungă de celofan. Ca și cum erau într-un sac de nailon”.

Cei care erau în salon au fost surprinși și ei de explozie. „Dacă ei erau stabilizați la pat, pacienții, normal, doar erau intubați. Acolo sunt saloane de persoane intubate”, a spus respectivul martor.

Persoanele care au decedat în urma unui incendiu izbucnit, sâmbătă seara, în Secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, sunt 7 bărbaţi şi 3 femei, cu vârste cuprinse între 67 şi 86 ani, potrivit unui comunicat de presă, de conducerea unităţii sanitare.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: