Oamenii infectați sunt ținuți în același loc cu oamenii sănătoși, iar sunt lăsați în voia sorții, aceștia fiind nevoiți să își cumpere singuri produsele de bază.

O româncă și soțul ei, ambii depistați COVID-19 pozitiv, au făcut mărturii cumplite, în direct, la Antena 3.

„Suntem ținuți în condiții precare, stăm câte șase-opt persoane într-un apartament. Nimănui nu-i pasă de noi… Eu și soțul meu suntem infectați, dar celelalte patru persoane cu care stăm sunt negative. Nu sunt monitorizați, nu ni se fac teste.

Eu și soțul meu împărțim o cutie de paracetamol, cu toate că ni s-a spus să luăm câte două pastile odată, de patru ori pe zi. Nu ne ajung…

De mâncare nu se mai pune problema. Nu avem! (…) Nu ne-a adus nimeni. Am trăit din ce am avut înainte să intrăm în carantină.

Am dat comandă, de la firma la care lucrăm, de un bax de apă, unul de suc și patru pâini, contra cost. Ni se va opri suma din salariu”, a spus femeia, la Antena 3.

Aproximativ 1.000 de români, angajați ai celui mai mare abator din Germania, au fost infectați cu noul coronavirus, potrivit celor mai recente date puse la dispoziție de către Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, tuturor persoanelor aflate în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente şi produse de igienă, fiind instituită şi o linie telefonică dedicată acestora, cu informaţii disponibile şi în limba română.

De asemenea, în urma reuniunii celulei de criză institute la nivel de land, la care au participat şi reprezentanţi ai Consulatului General al României la Bonn, desfăşurată miercuri, în vederea accelerării procesului de testare a tuturor angajaţilor companiei de prelucrare a cărnii, precum şi a contacţilor acestora, se are în vedere suplimentarea centrelor de testare, astfel încât testarea tuturor angajaţilor să fie finalizată până la data de 3 iulie.

Totodată, conform ultimelor cifre oficiale comunicate de către autorităţile locale, în cadrul companiei respective îşi desfăşoară activitatea 3.969 de cetăţeni români.

În context, autorităţile locale au decis instituirea carantinei pe întreg teritoriul districtului Gutersloh până la data de 30 iunie 2020, urmând ca măsurile să fie ajustate în funcţie de evoluţia situaţiei.

De asemenea, începând de miercuri, 24 iunie, a fost instituită carantina şi în districtul vecin Warendorf (Kreis Warendorf). În prezent, în acest district au fost confirmate 211 cazuri de infecţie cu COVID-19, majoritatea vizând angajaţi ai companiei de procesare a cărnii din Rheda-Wiedenbruck.