Evenimentul Zilei > Justitie > Martorii din dosarul nigerianului acuzat de tentativă de omor, aduşi „cu arcanul” la proces
Martorii din dosarul nigerianului acuzat de tentativă de omor, aduşi „cu arcanul” la proces

Martorii din dosarul nigerianului acuzat de tentativă de omor, aduşi „cu arcanul” la proces

Curtea de Apel Bucureşti continuă audierile de martori în procesul în care medicul de origine nigeriană Oviarobo Enabulele Hope (foto) este judecat pentru tentativă de omor şi trafic de substanţe toxice.

Mariana Ţuţu, fosta bonă a familiei medicului, l-a acuzat pe acesta că ar fi încercat să o otrăvească cu dimetilmercur, după ce i-ar fi dat nişte recipiente cu presupusa substanţă, pe care i-ar fi cerut să le manipuleze, în condiţiile în care acest compus este letal la atingere.

 Numai că martorii nu se „înghesuie” să vină la proces. La ultimul termen de judecată, doar unul dintre cei trei martori citaţi s-a prezentat la proces, astfel că pentru termenul din data de 5 septembrie vor fi aduşi cu ajutorul Poliţiei.

Singurul martor care a dat curs citaţiei, un poliţist din Oradea, a relatat cum Mariana Ţuţu i-a spus că nigerianul vrea să o otrăvească. „Eram în concediu când m-a sunat Ţuţu Mariana care mi-a relatat că inculpatul i-a adus nişte borcane şi că în respectivele recipiente se află o substanţă. Zicea: cred că vrea să îmi facă rău, să mă otrăvească. I-am recomandat să meargă la Poliţie şi să facă plângere. Ulterior mi-a adus ceva fotografii, în toamna anului 2015, spunând că acele recipiente au fost aduse de inculpat. Nu mai ştiu ce a făcut sau ce n-a făcut cu borcanele respective”, a declarat martorul pe 20 iunie.