Marius Manole, reacție neașteptată după ieșirea nervoasă de pe scena teatrului

Marius Manole, reacție neașteptată după ieșirea nervoasă de pe scena teatrului Marius Manole și-a cerut scuze după reacția de la ultimul concert. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Marius Manole a avut o ieșire nervoasă pe scena teatrului TNB, la finalul piesei Hedda Gablet. Actorul a reacționat după un gest al unui spectator, care l-a înfuriat la culme.

Marius Manole a reacționat dur la finalul unei piese

Marius Manole a avut o ieșire nervoasă pe scena teatrului, după ce a sunat telefonul unui spectator timp de un minut.

Astfel, la finalul spectacolului Hedda Gablet, actorul a ținut un discurs dur în care a criticat gestul spectatorului:

„Nu se poate să fii de o nesimțire încât să lași un minut telefonul să sune. Nu suntem animale, suntem oameni!

Ne puteți urmări și pe Google News

L-ați uitat, ok, înțeleg, dar stingeți-l! Lăsați un minut să sune telefonul?! Că de-aia avem țara pe care o avem, de-aia suntem necivilizați și de-aia trăim cum trăim – din cauza noastră, nu din cauza politicienilor neapărat, că suntem nesimțiți”, a spus Marius Manole.

Actorul a ținut un adevărat discurs

Nu toată lumea a fost de acord cu poziția actorului. Antreprenorul Dragoș Stanca a observat că telefonul suna în geanta unei persoane vârstnice, care nu reușea să-l găsească:

„Ei, dacă așa e, o fi nesimțirea care caracterizează cam tot poporul – așa cum a concluzionat, cu aplomb, actorul – sau e doar un accident nedorit de nimeni și mai ales de persoana cu pricina și atât?

Nu e oare și lipsa de înțelegere și nevoia de toleranță și pornirea de la premisa de bună-credință în relațiile dintre noi o problemă reală – precum sunt, fără comentarii, o presupusă nesimțire tip telefon activ la teatru sau un presupus rasism la un concert?

După cum bine zice Lex Fridman în debutul episodului său recent de podcast cu Kevin Spacey: cum ar fi să nu mai reducem instant pe oricine la cea mai proastă versiune a lui/ei (despre care aflăm public) și să ne acordăm mai mult premisa că suntem, poate, și bine intenționați? Chiar atât de lipsiți de greșeală, păcat și vină suntem cu toții încât ne-am câștigat aroganța de a-i putea condamna și „înfiera” ferm pe toți ceilalți, instant? (…)

Cum ar fi să pornim de la premisa de bună, nu de rea credință în relațiile dintre noi? Eu cred că n-ar fi rău, ci chiar mult mai bine. Generalizarea e mama ignoranței. Iar ignoranța devenită standard colectiv chiar și în bule de oameni educați (teatre, concerte cu muzici fine) – n-are cum să ducă la nimic bun”, a spus Dragoș Stanca.

Marius Manole, de pe scena teatrului pe patul de spital

Marius Manole și-a cerut scuze după ieșirea de pe scenă

Marius Manole și-a cerut scuze pentru reacția avută și a spus că nu avea de unde să știe că este vorba despre o persoană în vârstă. Actorul și-a mai justificat reacția și din cauza că telefoanele sună la aproape fiecare reprezentație:

„Mi-am cerut scuze, în primul rând, pe Facebook. Deși nu știu dacă era cazul să-mi cer scuze, dar am făcut-o din bun simț. E un profesor, acel domn. Nu era, clar, vorba de nesimțire. Era vorba de o alarmă pentru medicamente.

Dar noi trăim asta zi de zi, câte trei-patru telefoane. Eu nu am un radar de pe scenă, să văd cine e bolnav, cine e în vârstă, cine nu știe cum… Sunt destui de mulți nesimțiți în sălile de teatru, care-și lasă telefoanele, care nu le închid, care vorbesc la telefoane în timpul spectacolului. Eu nu știam că e vorba despre un domn. Nu aveam de unde să știu. Și să sune telefonul un minut, nu mi s-a mai întâmplat. Drept pentru care am avut o reacție pe care o mi-o susțin în continuare.

Dar eu bănuiesc că acel domn, care este în vârstă, care are un aparat, trebuia însoțit de cineva, care să aibă grijă de el. Nu poți să lași un domn în vârstă să vină singur la teatru. Și nici nu cred că era singur, habar n-am”, a spus Marius Manole.

marius manole