Evenimentul ZileiSocialVara marilor surprize. Gratuitatea pe tren s-ar putea oferi şi pentru elevi. Care este planul ministrului Transporturilor Marius Budăi

Vara marilor surprize. Gratuitatea pe tren s-ar putea oferi şi pentru elevi. Care este planul ministrului Transporturilor Marius Budăi

Vara marilor surprize. Gratuitatea pe tren s-ar putea oferi şi pentru elevi. Care este planul ministrului Transporturilor Marius Budăi
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat luni, la Sibiu că va menţine subvenţiile pentru transportul gratuit cu trenul pentru studenţi. De asemenea, Budăi a precizat că această măsură se va extinde în curând şi pentru elevi.

 

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi împreună cu ministrul Turismului, Bogdan Trif, au fost la Sibiu unde s-au întâlnit cu organizaţiile de pensionari din această localitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

 „Nu avem nicio intenţie să scoatem subvenţiile pentru studenţi din calcul. Noi le-am dat, noi le vom păstra. Considerăm că studenţii circulă în acest moment, mult mai des decât elevii. Probabil, pe viitor ne vom gândi şi la extinderea acestei măsuri, dar acum suntem în această situaţie şi noi asigurăm că atât timp suntem la guvernare, nu avem de gând să o scoatem. Pe viitor ne putem gândi şi la extinderea acestei măsuri şi la elevi”, a spus Marius Budăi.

 

De asemenea, Bogdan Trif a afirmat că gratuitatea pentru studenţi a reprezentat un mare avantaj şi pentru turism, deoarece aceştia au venit în număr foarte mare pe litoralul românesc.

„Ne ajută foarte mult din punct de vedere turistic, pentru că ştim, studenţii au un buget restrâns pentru vacanţe şi atunci această măsură chiar a venit în întâmpinarea lor. Sunt foarte mulţi studenţi care vin la mare profitând de acest drept şi călătorind cu trenul în mod gratuit. Deci, categoric, nu o să scoatem această măsură”, a spus ministrul Bogdan Trif, lider al PSD Sibiu.


Accesează: