Ministerul Afacerilor Externe informează că marinarul român răpit la data de 22 septembrie 2018, de pe o navă aflată în largul apelor nigeriene, a fost eliberat, împreună cu toți ceilalți membri ai echipajului. Cetățeanul român urmează să fie repatriat în zilele următoare, acesta fiind asistat în prezent de o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Berna.

Persoane înarmate au atacat nava "MT Meredith", care transporta 4.000 de tone de motorină. Nava a fost atacată de grupuri care s-au apropiat cu ajutorul unor ambarcaţiuni rapide. Atacul a avut loc în apropierea terminalului de încărcare de la Bonny.

Familia cetățeanului român aflată în contact permanent cu reprezentanții Celulei de Criză a MAE a fost informată în acest sens de către armatorul elvețian.

Celula de Criză a MAE, prin cele șase misiuni diplomatice implicate (Ambasadele României la Abuja, Berna, Londra, Manila, Ljubljana și Zagreb) a menținut în permanență legătura cu autoritățile nigeriene și elvețiene, cu armatorul, cu familia cetățeanului român, precum și cu autoritățile centrale din statele de reședință ale celorlalte persoane răpite.  

 

Te-ar putea interesa și: