Fostul lider PSD trebuia să fie audiat în dosarul în care edilul din Sectorul 5 este judecat pentru fapte de corupție. Magistrații au greșit însă citarea lui Mircea Geoană, astfel că acesta nu s-a prezentat la termenul de ieri. Întrebat cât de relevantă ar fi o declaraţie a lui Mircea Geoană în dosarul său şi dacă acesta va fi audiat, Marian Vanghelie a răspuns: „Am înţeles că nu”.

A dus cadourile la DNA

Întrebat despre cadourile primite de Mircea Geoană de la edil, acesta a comentat: „Eu am venit la ziua dumitale, ţi-am adus un cadou. (…) Care ne supără, îl luăm de pe stradă. Dacă cineva vrea să se uite acolo că am avut nişte cheltuieli pe anumite perioade, se vede din sumele respective. Aia a fost o chestie – am venit să vă aduc un cadou şi, ulterior, v-aţi gândit că să le aduceţi la DNA. (…) Să vedem ce zice dânsul. Eu ştiu dacă s-a speriat? Nu s-a speriat. Eu cred că au încercat să îl păcălească unii şi cred că până la urmă toate lucrurile se vor afla”, a precizat Vanghelie la intrarea în Tribunalul Bucureşti.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea unor fapte de corupţie, alături de Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), Sorin Ştefan Ciocan, Laura Ciocan, director SC Economat Sector 5 SRL, şi omul de afaceri Marin Dumitru.

Potrivit DNA, în perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al Sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a solicitat şi primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări).