Evenimentul Zilei > Social > Marele anunț făcut de Marius Budăi. Minunea pe care milioane de români o așteaptă cu sufletul la gură. E 100% sigur
Marele anunț făcut de Marius Budăi. Minunea pe care milioane de români o așteaptă cu sufletul la gură. E 100% sigur

Marele anunț făcut de Marius Budăi. Minunea pe care milioane de români o așteaptă cu sufletul la gură. E 100% sigur

Veste bună pentru persoanele vârstnice din România. Potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi, începând cu 1 ianuarie 2022, pensiile vor fi majorate, indiferent dacă va fi sau nu gata bugetul pentru 2022.

„Cu siguranță da, ordonanțele sunt adoptate astăzi, sunt trimise către Monitorul Oficial. Este un scut împotriva acestor scumpiri, nu un instrument pentru creșterea puterii de cumpărare”, a declarat Budăi, într-o conferință de presă.

Marius Budăi a anunțat impactul bugetar pentru măsurile cu privire la majorarea pensiilor și alocațiilor, respectiv acordarea ajutoarelor pentru persoanele cu dizabilități pentru 2022.

Ajutoarele de 1.200 de lei vor fi acordate vârstnicilor cu indemnizații speciale, precum văduvele veteranilor de război, peste 4.000 de beneficiari, în total.

Ministrul muncii este de părere că trebuie făcut „un scut în jurul celor mai vulnerabile persoane în România”, anunță B1 TV.

Marius Budăi a explicat ajutorul suplimentar

Marius Budăi a explicat și motivele, după ce a fost întrebat de ce doar pensionarii care încasează sub 1.600 de lei lunar vor primi ajutorul suplimentar de 1.200 de lei.

„Am spus că am trasat un jalon de 1.200 de lei și toți în comunicarea publică spuneam că partea de jos a pensiilor trebuie sprijinită. A fost majorată pensia minimă. Cei care au pensia minimă 1.000 de lei o să aibă 1.200 de lei. Se face gradual calculul și se implementează această măsură. Acest Guvern și-a dorit și a găsit o metodă ce nu se putea realiza constituțional, prin diferențe la pensie.

Am spus de la început. Am justificat de ce acest pachet social pentru PSD a reprezentat o linie roșie, prin punerea lui pe repede înainte, să facem un scut în jurul celor mai vulnerabile persoane în România”, a declarat Marius Budăi.

El a precizat că noua coaliție de guvernare PSD – PNL – UDMR a adoptat și ultima măsură din programul social. Este vorba despre susținerea pensionarilor care au venituri mai mici de 1.600 de lei.

Reamintim că guvernul Ciucă promisese inițial că fiecare pensionar cu pensia sub 1.600 de lei va primi un ajutor unic (doar pentru luna ianuarie) de 1.200 de lei.