Marcel Ciolacu susține că nu vor fi taxe și impozite noi în 2023

Marcel Ciolacu susține că nu vor fi taxe și impozite noi în 2023 Sursa foto: Razvan Valcaneantu \ EEC

Coaliția de guvernare a stabilit forma finală a proiectului de buget pentru anul viitor, 2023, Anunțul a fost făcut de președintele PSD, Marcel Ciolacu, care susține că nu vor crește taxele și impozitele în anul următor. Oficialul PSD a mai spus că proiectul de buget va urma procedurile legale și va intra în vigoare cât mai curând. Liderii PSD, PNL și UDMR s-au reunit luni seară, într-o ședință a coaliției de guvernare, pentru a discuta despre proiectul de buget pentru anul viitor.

Președintele PSD Marcel Ciolacu susține că nu vor fi taxe noi introduse începând cu anul viitor. El coonsideră că proiectul de buget propus pentru anul viitor este foarte bun în contextul actual de criză. Liderii coaliției de guvernare au avut o întrevedere, luni seara, și au analizat proiectul de buget ce urmează să fie promovat în Guvern, iar mai apoi depus la Parlament, spre adoptare.

„Nu vor fi taxe noi, asta e o certitudine! Veniturile excepționale... Sunt în continuare adeptul unei impozitări, repet, pe o perioadă determinată pentru veniturile excepționale. Și mi se pare corect și de bun simț. Din ce am văzut bugetul aseară împreună cu prim-ministrul avem un buget bun pentru condițiile actuale și asumându-ne că nu va fi introdusă absolut nicio taxă. Ar fi o greșeală majoră către toți oamenii de afaceri și toate investițiile”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a participat la evenimentul „Forumul Capitalului Românesc” unde a făcut o serie de declarații pe acest subiect, legat de bugetul pe 2023. În acest context, Marcel Ciolacu a precizat că după îndeplinirea procedurilor legale, speră ca legile bugetului de stat și al bugetului asigurărilor sociale să fie adoptate până pe 15 decembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderii coaliției de guvernare au agreat, luni, într-o ședință ca bugetul alocat investițiilor în 2023 să fie de 7,2% din PIB. Propunerea de a crește ponderea investițiilor ar fi venit de la PNL, potrivit surselor din rândul politicienilor care au participat la ședință.

Coaliția de guvernare merge mai departe

În acest context, Marcel Ciolacu a mai spus că actuala coaliție de guvernare, formată din PSD, PNL și UDMR trebuie să continue. El a spus că susține acest lucru și nu vede motive pentru o ruptură.

„Indiferent de cât s-ar discuta, eu susțin această coaliție. Indiferent de ce dispute ar fi între noi, din punctul meu de vedere, în acest moment, pentru o stabilitate politică în contextul foarte complicat, cu războiul la ușă, nu cred că clasa politică, măcar de data aceasta, nu trebuie să îpingă Românie într-o nouă aventură. Avem obligația să facem tot ce ține de noi să încercăm să ne ridicăm cât de cât la așteptările românilor”, a mai spus liderul PSD, Marcel Ciolacu.