Mare surpriză pregătită de PSD. Pe cine vor miza social-democrații la alegerile prezidențiale din 2024

Mare surpriză pregătită de PSD. Pe cine vor miza social-democrații la alegerile prezidențiale din 2024 Sursa foto: Razvan Valcaneantu\EEC

Social-democrații trebuie să fie deschiși și să accepte chiar și o personalitate din afara PSD pentru a candida la Președinția României, a declarat, astăzi, la Bistrița, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Cea mai mare provocare rămân alegerile prezidențiale. Funcția de președinte al României, partidele de stânga din România și cel mai mare partid de stânga din România, de 20 de ani nu am găsit coerența să o câștigăm. S-au povestit multe, s-au scris multe dintre greșelile pe care le-am făcut”, au fost cuvintele președintelui social-democrat, Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a subliniat că una dintre primele decizii pe care le-a luat când a ajuns președinte al PSD a fost aceea de a lărgi forumul de decizie și să anunțe că s-a încheiat practica obișnuită prin care președintele partidului este automat și candidatul pentru funcția de președinte.

„Cine dorește să fie președintele României trebuie să vină nu în fața a 68 de oameni, cum era vechiul CEX sau, mai nou, la 150 de oameni, cum este noul for de conducere. Respectivele persoane, care doresc să acceadă să fie candidat la această funcție trebuie să vină în fiecare organizație județeană, trebuie să își prezinte programele în fața tuturor primarilor, consilierilor județeni, consilierilor municipali, comunali, fiindcă e o decizie care ne privește pe toți", a mai declarat Ciolacu, conform infoactual.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marcel Ciolacu a mai precizat că decizia pentru candidatul la președinție a fost influențată, în multe ocazii, de oameni din afara partidului, însă acum partidul trebuie să fie deschis și să accepte chiar și candidați din afara PSD, dacă sunt persoane care dau dovadă de încredere.

„S-a terminat cu o decizie luată la centru care câteodată, să știți, o spun că regret și eu nu o să fac această greșeală, a fost influențată de către alții. Cea mai mare greșeală a unui lider este să se sfătuiască cu cei din afara partidului și nu cu colegii săi, care l-au pus în funcția respectivă. O să insist să fim și mai deschiși. Pentru viitorul candidat putem să acceptăm chiar și o personalitate din afara partidului PSD. Peste tot în lume, marii intelectuali, marii artiști au fost social-democrați, oameni de stânga. Trebuie să revenim la aceste valori. (...) Acesta este drumul pe care noi trebuie să îl construim”, a explicat Marcel Ciolacu.