Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu, atac devastator la partenerii de guvernare de la PNL. „A fost o măsură haotică și imbecilă”
Marcel Ciolacu, atac devastator la partenerii de guvernare de la PNL. „A fost o măsură haotică și imbecilă”

Marcel Ciolacu, atac devastator la partenerii de guvernare de la PNL. „A fost o măsură haotică și imbecilă”

Marcel Ciolacu a lansat un atac vehement, ținta fiind Partidul Național Liberal. Liderul PSD a criticat măsura liberalizării pieței energiei, despre care a spus că a fost imbecilă.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a lansat un atac fără precedent la partenerii de guvernare de la PNL. Măsura liberalizării pieței energiei a fost una „haotică și imbecilă”, a spus social-democratul.

Atacul lui Marcel Ciolacu, îndreptat către PNL

„Doi doi de guvernare de dreapta, știm cu toții unde se ajunsese. Tot PSD a venit cu cele mai bune programe pentru IMM-uri și pentru capitalul românesc, cu cele mai bune scheme de ajutor, aprobate ulterior și de către Uniunea Europeană. (…) Este normal să creștem pensiile, să fim mândri de părinții noștri. Anormal este să ne batem joc de munca părinților noștri! Trebuie să fim mândri de ceea ce au realizat ei în domeniul energiei, dar să venim cu o liberalizare haotică și imbecilă într-un moment în care Europa se pregătea de altceva”, a spus Marcel Ciolacu.

Pe de alt parte, politicianul a mai precizat nu îi pare rău pentru că a intrat în coaliţie alături de PNL, considerând că „a procedat corect”, arătând că PSD nu va renunţa la valorile sale, precum echitatea socială, „cum şi celelalte partide din coaliţie trebuie să-şi păzească valorile lor”.

„Nu ştiu acum dacă acel impozit unic mai reprezintă şi progresul, dar sunt ferm convins că împreună vom găsit soluţiile cele mai bune. Nu avem altă variantă în acest moment în România pentru a crea o stabilitate politică, decât această alianţă, cel puţin până în anul 2024”, a afirmat liderul PSD.

Ce calcul face PSD pentru alegerile prezidențiale din 2024

Marcel Ciolacu a vorbit și despre alegerile prezidențiale din anul 2024. „Cine dorește să fie președintele României trebuie să vină nu în fața a 68 de oameni, cum era vechiul CEX sau, mai nou, la 150 de oameni, cum este noul for de conducere. Respectivele persoane, care doresc să acceadă să fie candidat la această funcție trebuie să vină în fiecare organizație județeană, trebuie să își prezinte programele în fața tuturor primarilor, consilierilor județeni, consilierilor municipali, comunali, fiindcă e o decizie care ne privește pe toți.”