Marcel Ciolacu și Florin Cîțu luptă pentru aceeași țintă. Nu există amendamente pentru proiectele de buget din 2022

Marcel Ciolacu și Florin Cîțu luptă pentru aceeași țintă. Nu există amendamente pentru proiectele de buget din 2022 Sursă: EVZ

Luni, Marcel Ciolacu a vorbit despre modul în care decurge dezbaterea pentru proiectele de buget din 2022. Conform acestuia, se pare că nu există amendamente care să influențeze bugetul. Legat de cei 7% din PIB pentru investiții, social-democratul speră ca printr-un efort comun, speră fie posibilă și această alocare, mult dorită de Florin Cîțu.

Discuțiile de la Guvern cu privire la proiectele de buget pe 2022 par să meargă extrem de bine. Luni, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și liderul PSD, a susținut că nu există amendamente care să influențeze aceste bugete. Social-democratul se declară mulțumit de modul în care evoluează lucrurile, susținând că, după mulți ani, România are un buget bine pus la punct.

„În principiu, cutumiar, nu există amendamente de influenţare a bugetului din partea celor care l-au propus. Eu mă bucur că după mult timp este primul an când avem buget conform legii”, a declarat luni Marcel Ciolacu.

În discuție au fost aduse și nemulțumirile lui Florin Cîțu, liderul PNL, cu privire la cei 7% din PIB pentru investiții. Social-democratul pare să aibă aceleași viziuni ca liberalul, ba chiar a mărturisit că au avut unele discuții pe această temă. Ambii speră ca, printr-un efort comun, acest lucru să se poată realiza. Marcel Ciolacu este optimist și mărturisește că vorbim despre proiecte de buget foarte ambițioase, în comparație cu cele de anul trecut.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cred că cel mai importat este atât pentru mine, cât şi pentru domnul Cîţu, cât şi pentru România să depăşim acest 7%. Cred că contează mai puţin ce prevedem. Oricum este foarte ambiţios comparabil cu cel de anul trecut, decât să comentăm prea mult asupra acestui subiect. (...) Rămân în continuare şi îl înţeleg perfect că ne-am asumat toţi acest 7% şi eu mi-l doresc ca şi prim-ministrul şi ca şi toată lumea, eu cred că printr-un efort comun şi printr-un Guvern funcţional şi eficient vom depăşi acest 7%”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu nu îl ridică prea mult în slăvi pe Florin Cîțu: „nu a fost așa eficient în ultimii 2 ani”

După ce și-a mărturisit planurile comune cu Florin Cîțu, liderul social-democraților îl pune pe acesta indirect la zid. Vorbind despre evaziunea fiscală din România, care a depășit 10% din PIB, Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul din ultimii doi ani nu a fost deloc eficient. Din acest motiv, va fi acum nevoie de o reorganizare a ANAF, dar și a noului Guvern.

"A existat un acord cu Comisia Europeană care spune că suntem la un procent foarte mare de evaziune fiscală în România, respectiv peste 10% din PIB, avem o pierdere a TVA de aproape 34%, cât şi arierate, respectiv stopaj la sursă, de aproape 34 de miliarde. Cred că printr-o reorganizare a ANAF, a Vămii şi a modului de funcţionare a Guvernului, care cu regret spun că nu a fost aşa eficient în ultimii 2 ani, nu vor fi probleme", a precizat președintele Camerei Deputaților.

După ședința Birourilor permanente reunite ale Legislativului, Marcel Ciolacu a anunțat că proiectele bugetului de stat și bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 vor intra joi în plenul Parlamentului, pentru dezbatere și vot.

Marți, până la ora 12:00, parlamentarii au termen să depună amendamentele la cele două proiecte de buget. Tot marți, începând cu ora 14:00, este programată începerea dezbaterii bugetelor în comisiile parlamentare, iar joi vor fi discuțiile și votul în plen.