Marcel Ciolacu și Marcel Boloș, vești mari pentru pensionari. Când cresc veniturile

Marcel Ciolacu și Marcel Boloș, vești mari pentru pensionari. Când cresc veniturile Marcel Bolos, ministrul Finantelor, si premierul Marcel Ciolacu. / Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Marcel Ciolacu, premierul României, promite dreptate pentru pensionari în septembrie 2024. Descoperă detalii despre recalcularea pensiilor.

Marcel Ciolacu, premierul României, a declarat că pensionarii vor primi dreptatea mult așteptată în septembrie 2024.

Așa a anunțat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, într-un interviu exclusiv pentru Realitatea Plus.

Marcel Boloș spune că pensionarilor li se vor face dreptate după decenii de umilințe

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, spune că banii pentru recalcularea pensiilor din anul 2024 au fost bugetați deja.

Ne puteți urmări și pe Google News

Recalcularea pensiilor întocmite de Ministerul Muncii ar urma să fie în septembrie 2024. Un drept odată intrat în plată va fi garantat achitat.

Ministrul preciziează că în septembrie 2023, a fost aprobată Legea 296 privind măsurile fiscal bugetare, asumaăt de guvern. O parte din facilitățile fiscale ar urma să fie eliminate.  Pe de altă parte, vor fi introduse noi reguli în fiscalitate.

Recalcularea pensiilor

Pensionari. Sursa foto: Arhiva EVZ

Marcel Ciolacu dă asigurări

Premierul României a dat asigurări că, după recalculare, nicio pensie nu va fi mai mică. Ba mai mult, premierul Marcel Ciolacu a promis că, de la septembrie, toți românii își vor primi pensiile recalculate.

El anunță că pensiile au fost „majoritate cu 13,8%”. Din septembrie 2024, vor fi plătite pensiile recalculate.

Premierul mai promite că vor fi aprobate normele de aplicare a legii pensiilor. Pe baza acestora, vor fi recalculate pensiile din sistemul public.

 

Premierul Marcel Ciolacu, despre corectarea inechităţilor

Premierul a explicat că 99 la sută dintre inechităţi vor fi corectate.

„Pensiile mai mici vor creşte mai mult decât cele mari. Se închid 99 la sută din inechităţi şi mi se pare corectă abordarea”, a spus şeful cabinetului de miniştri.

„M-am săturat să citesc de 32 de ani că gradul de sărăcie cel mai mare este... suntem ori pe ultimul, ori pe penultimul loc”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Pensionarii o duc rău în România. Unul din patru primește indemnizația socială

După ce au muncit o viață, plătind taxe și contribuții la fondul public de pensii, circa un sfert dintre bătrânii României sunt extrem de săraci. Potrivit unei statistici publicate de Casa Națională de Pensii Publice, foarte mulți pensionari au nevoie de indemnizația socială, pentru că pensia pe care o primesc i-ar condamna la moarte prin înfometare.

În prezent, susțin cei de la Casa Națională de Pensii Publice, în România, în luna ianuarie 2023, existau în plată 4.601.852 de decizii de pensionare. Acest lucru înseamnă că există tot atâtea persoane care primesc pensie din bugetul asigurărilor sociale.

Dintre cei 4.6 milioane de pensionari, există 1.14 milioane de pensionari care au pensie de mizerie, de sub 1.125 lei / lună, potrivit unor statistici de la începutul anului 2023.