Marcel Boloș promite că vor fi bani pentru pensiile recalculate

Marcel Boloș promite că vor fi bani pentru pensiile recalculate Sursa foto: Arhiva EVZ

Ministrul Finanțelor susține că Guvernul are banii necesari pentru marea recalculare. Conform afirmațiilor făcute de Marcel Boloș, pensionarii din România nu ar trebui să aibă îndoieli legat de majorările prevăzute pentru luna septembrie.

Marcel Boloș a clarificat situația legată de recalcularea prevăzută pentru sistemul de pensii. Ministrul Finanțelor a subliniat că începând cu luna septembrie se va face dreptate în acest sector. Mai mult, acesta a precizat că Guvernul are banii necesari pentru a onora promisiunile.

Pensii mărite în 2024. Marcel Boloș, noi precizări legate de buget

Ministrul Finanțelor susține că beneficiarii din România nu au motive de îngrijorare. Oficialul a precizat că Executivul are bugetul necesar pentru recalculare. De asemenea, Marcel Boloș i-a asigurat pe români că se va face dreptate în acest sector.

Pensii

Pensii mărite. Sursa foto: Arhiva EVZ

„Au fost bugetați banii pt recalcularea pensiilor pt anul 2024, luna septembrie este luna mult așteptată de pensionari și cu certitudine acest lucru se va întâmpla, respectiv dacă deciziile de recalculare sunt întocmite de Ministerul Muncii și sunt convins că acest termen va fi respectat, atunci în luna septembrie se face dreptate în sistemul de pensii.”, a spus ministrul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Soluții pentru beneficiari

Deciziile luate de Guvern în luna septembrie a anului trecut, au fost concepute pentru această majorare, spune oficialul.  Acesta a precizat că măsurile fiscal bugetare, luate la finalul anului trecut, au contribuit la procesul de bugetare al banilor necesari pentru majorarea pensiilor.

„În luna septembrie 2023, prin asumarea guvernului, a fost aprobată Legea 296 privind măsurile fiscal bugetare, și atunci am încercat să eliminăm o parte din facilitățile fiscale și să introducem reguli noi în privința fiscalității, tocmai pentru a putea ajunge în această situație în care să putem bugeta banii pentru pensiile românilor. Odată un drept intrat în plată, nu se pune problema să nu fie achitat.Trebuie să găsim soluțiile pt ca aceste plăți ale pensiilor să poată fi efectuate.", a adăugat Marcel Boloș.

Marcel Boloș, despre pensii

Marcel Boloș Sursa Foto: Facebook

Pensii recalculate. Casele de Pensii, în linie dreaptă cu analiza dosarelor

Pensionarii din România ar urma să primească deciziile de la Casa Națională de Pensii în intervalul aprilie-mai. Astfel, milioane de beneficiari vor afla ce venituri lunare vor primi din luna septembrie. Potrivit promisiunilor făcute de oficialii guvernamentali, creșterile vor fi cuprinse între 1% și 10%.