Recalcularea pensiilor. Persoanele care trebuie să prezinte documente în plus

Recalcularea pensiilor. Persoanele care trebuie să prezinte documente în plus pensionari / Sursă foto: Dreamstime

O parte din pensionari trebuie să ajungă la Casa de Pensii, după recalcularea pensiilor. Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, a precizat cine, mai exact, va trebui să facă acest drum.

Pensionarii trebuie să ajungă la Casa de Pensii. După recalcularea pensiilor, o parte dintre aceștia vor trebui să depună o nouă serie de documente, după primirea deciziei de recalculare.

Cine trebuie să ajungă la Casa de Pensii

Potrivit fostului ministru al Muncii, persoanele care trebuie să se prezinte la Casa de Pensii sunt cele cărora li se solicită adeverințele privind sporurile care anterior nu au fost luate în considerare, precum și cei care nu au depus documentul de acord global. Importanța depunerii acestor documente a fost subliniată de fostul ministru pentru a asigura un calcul corect al pensiilor.

În acest sens, este esențial ca persoanele încadrate în aceste categorii să acționeze prompt și să se prezinte la Casa de Pensii pentru a depune documentele necesare în vederea recalculării pensiilor lor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marius Budăi a afirmat că recalcularea pensiilor va fi realizată pentru toți cetățenii, luând în considerare toate documentele disponibile. Procesul de recalculare va fi efectuat automat, fără a fi nevoie ca pensionarii să se prezinte la Casa de Pensii, cu excepția cazurilor menționate anterior.

Pensii, recalcularea pensiilor

Pensii. Sursa foto: Arhiva EVZ

Ce acte sunt luate în considerare la recalcularea pensiilor

Fostul ministru a evidențiat că această fază de recalculare va include toate documentele relevante și va fi urmată de o etapă ulterioară în care vor fi luate în considerare sporurile cu caracter nepermanent și acordul global care anterior nu a fost inclus în calculul pensiilor. Marius Budăi a asigurat că procesul va decurge eficient și că pensionarii nu vor fi obligați să se prezinte la Casa de Pensii fără un motiv întemeiat.

recalcularea pensiilor, pensie

Sursa foto: Arhiva EVZ

Ce se întâmplă cu pensiile de la 1 martie

Simona Bucura Oprescu, Ministrul Muncii, a făcut recent un anunț cu privire la procesul de reevaluare a dosarelor de pensie și recalcularea acestora conform noii legislații. După un efort susținut, peste 95% dintre dosarele de pensie au fost deja reevaluate, rămânând de finalizat analiza celor mai complexe situații.

„Această etapă premergătoare recalculării pensiilor este esențială pentru a asigura o tranziție lină spre sistemul revizuit, care promite o reflectare mai justă a contribuțiilor individuale. „Avem peste 95% dintre dosare reevaluate, iar acum ne concentrăm pe dosarele mai complexe. Obiectivul nostru este să finalizăm cât mai rapid posibil, pentru a putea trece la recalcularea pensiilor într-un mod eficient,” a declarat ministrul Muncii pentru România TV.

Ministrul Muncii subliniază că această dată reprezintă un moment esențial în recalcularea pensiilor. În prezent este așteptată adoptarea normelor de aplicare, un pas fundamental pentru demararea recalculărilor.