Marcel Ciolacu afirmă că „este inadmisibil ca, în loc să ia măsuri ferme și clare împotriva coronavirusului, ministrul Vela să fie preocupat să le facă dosare penale jurnaliștilor care îl deranjează!”.

Într-o postare pe Facebook, liderul PSD îi cere ministrului de Interne să înțeleagă rolul primordial pe care îl au jurnaliștii în orice societate democratică.

„Domnule Vela, înțelegeți că presa face ceea ce ar trebui să faceți dumneavoastră în primul rând: să informați corect și transparent populația! Sunt jurnaliști care își fac meseria în condiții grele și care nu merită să fie intimidați și amenințați de un Guvern incapabil să acționeze așa cum trebuie”, scrie Ciolacu.

Printre altele, șeful social-democraților le reamintește guvernanților liberali că, „dacă nu era presa, nu ar fi ieșit niciodată la lumină amploarea dezastrului de la Suceava. Și câte alte orașe or mai fi în aceeași situație și nu știm încă…”.

În opinia lui Marcel Ciolacu, partidele din Parlament, „indiferent de culoare politică”, nu pot lăsa ca astfel de lucruri să se întâmple, „pentru că următorul pas va fi închiderea instituțiilor media care prezintă realitatea necosmetizată, așa cum este! Guvernul are datoria să le spună românilor adevărul! Să adopte o transparență deplină și o politică a informării corecte!

Altfel, avertizează președintele PSD, „dacă veți continua să ascundeți decesele, dacă nu veți contabiliza corespunzător numărul infectărilor zilnice și nu veți comunica situația reală din fiecare județ, atunci veți reuși ceea ce nimeni nu își dorește: să puneți sănătatea tuturor românilor în pericol!”.