Marcel Ciolacu îi face loc senatoarei Șoșoacă în PSD.

Senatorul Diana Șoșoacă, exclusă din AUR, în urmă cu mai puțin de o lună, și-ar putea găsi locul în PSD. Președintele social-democrat, Marcel Ciolacu, a vorbit despre această posibilitate într-un interviu la DCNews. Marcel Ciolacu nu a exclus ca Diana Șoșoacă să intre în PSD și a descris-o drept o apărătoare a unor drepturi cetățenești.

El a precizat că nu a văzut „derapaje” la fostul senator AUR, chiar dacă a fost exclusă din această formațiune.

„Nu cred că doamna Șoșoacă poate să strice relațiile PSD cu Internaționala Socialistă. N-am văzut-o că are derapaje. Este o apărătoare a unor drepturi cetățenești, dar nu a existat această discuție. Nu mă pot ante-pronunța. Nici dânsa nu și-a manifestat intenția”, a declarat Marcel Ciolacu, conform sursei citate.

Ciolacu îi face loc senatoarei Șoșoacă în PSD

Diana Șoșoacă a fost exclusă din AUR, partid pe lista căruia a ajuns în Parlament, în luna februarie a acestui an. Ea activează, în prezent, ca senator independent.

Diana Șoșoacă a fost exclusă pe 10 februarie 2021, după ce a participat la o petrecere cu lăutari. La petrecerea respectivă nu s-au respectat măsurile de prevenție din pandemie.

„Domnia sa a refuzat sistematic să acționeze, atât în parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR. Precum și cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Șoșoacă Ivanovici își exercită mandatul în afara grupului senatorial al AUR”, anunțau reprezentanții acestei formațiuni.

Motivele excluderii Dianei Șoșoacă

Petrecerea la care a participat Diana Șoșoacă a fost filmată, iar imaginile au fost postate pe internet, pe Facebook. Autorul filmării, culmea, a fost chiar parlamentarul în cauză.

În aceste condiții, parlamentarii AUR Claudiu Tîrziu și Sorin Lavric au propus excluderea senatoarei din Alianța pentru Unirea Românilor.

Propunerea a fost adoptată de conducerea partidului, astfel că senatoarea a fost nevoită să facă un pas în afară.