Evenimentul Zilei > Politica > PSD dă coaliţia de guvernare pe mâna procurorilor. Marcel Ciolacu a confirmat
PSD dă coaliţia de guvernare pe mâna procurorilor. Marcel Ciolacu a confirmat

PSD dă coaliţia de guvernare pe mâna procurorilor. Marcel Ciolacu a confirmat

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă că social-democraţii vor depune plângeri penale cu privire la modalitatea în care a fost fundamentară alocarea banilor către administraţiile locale din Anexa 703.

PSDcoaliţia de guvernare pe mâna procurorilor. Marcel Ciolacu a confirmat. Liderul formaţiunii este contrariat şi susţine că niciodată în ultimii 30 de ani nu s-a întâmplat să se aloce bani doar către primăriile conduse de reprezentanţi ai coaliţiei de guvernare.

PSD dă coaliţia de guvernare pe mâna procurorilor

Coaliţia de guvernare este formată din PNL, USR PLUS şi UDMR. „Avem la anexa 703… Ştim foarte bine că există documente care ajung pe masa premierului pentru a fi aprobate. Ordonanţele de urgenţă, dacă nu sunt fundamentate… Anexa 703 atribuie fonduri din bugetul naţional numai administraţiilor conduse de către reprezentanţi ai PNL, USR sau UDMR.

Nu s-a întâmplat acest lucru niciodată, în 30 de ani, în România. Cu alte cuvinte, dorim să ştim clar de la procuratură, dacă guvernul nu a putut să ne lămurească, cine a justificat alocarea acestor fonduri.

Din procedura pe care o cunoaştem, de obicei prefecţii fac aceste fundamentări. Şi vrem să ştim de la organele abilitate cum s-au făcut aceste fundamentări numai către trei formaţiuni politice… Iar reprezentanţii PSD ai administraţiilor locale, care reprezintă peste 50% din numărul total din România, nu au obţinut niciun ban”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu

Altfel, liderul social-democraţilor a declarat că termenul de atac la Curtea Constituţională a României (CCR) pentru proiectul legii Bugetului de stat pe 2021 a fost depăşit. Totuşi, Ciolacu a subliniat că dacă social-democraţii vor găsi „suficiente elemente de ilegalitate”, vor ataca legea Bugetului la Curtea de Apel Bucureşti (CAB).

Pentru cei care sunt mai puţin familiarizaţi cu subiectul, amintim că termenul de atac la CCR a fost depăşit de sâmbătă. „Vom vedea după ce devine lege dacă există elemente suficiente să atacăm legea bugetului la Curtea de Apel”, a completat Ciolacu într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Mai departe, Ciolacu a mai adăugat că PSD poate ataca legea Bugetului după promulgare, în contencios administrativ, la Curtea de Apel Bucureşti (CAB).