Guvernul a adoptat legea bugetului pe 2021. Actul normativ merge în Parlament pentru dezbatere

Guvernul a adoptat legea bugetului pe 2021. Actul normativ merge în Parlament pentru dezbatere

Guvernul a adoptat legea bugetului pe 2021, cu avizul Consiliului Legislativ și urmează să fie transmisă spre Parlament pentru dezbatere și adoptare.

Legea bugetului de stat pentru anul 2021 a fost adoptată în Guvern. Actul normativ a primit și avizul Consiliului Legislativ și urmează să fie transmisă spre Parlament pentru dezbatere și adoptare. Guvernul s-a întrunit în ședință cu începere de la ora 19.00.

Pe ordinea de zi a mai fost și un proiect de hotărâre pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 200/2006. Aceasta privește constituirea şi utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1850/2006.

Cu puțin timp timp înainte de adoptarea legii bugetului, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, liderul PNL, estima când va ajunge legea bugetului în Parlament. Potrivit spuselor sale, după adoptarea formei finale, în Guvern, legea va fi transmisă către Parlament, cu avizul Consiliului Legislativ.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Se ştie că a venit abia în cursul zilei de astăzi (luni – n. red.) avizul Consiliului Legislativ. Procedural, chiar dacă nu există o modificare a Legii bugetului de stat în urma avizului Consiliului Legislativ, trebuie adoptat bugetul în urma avizului Consiliului Legislativ. Cel mai probabil, Legea bugetului de stat şi Legea asigurărilor sociale de stat vor fi trimise în cursul zilei de mâine către Parlament”, spunea Ludovic Orban.

Guvernul a adoptat legea bugetului

Săptămâna trecută, prim-ministrul Florin Cîţu își exprima speranța ca proiectul bugetului de stat să fie adoptat rapid în Parlament.

„Depinde de Birourile reunite care va fi calendarul. Eu sper ca bugetul să fie aprobat cât mai repede”, a precizat Cîţu.

Cu acest prilej, Florin Cîțu anunța că deficitul bugetar va rămâne în limitele stabilite deja, de 7,8%.

„Deficitul rămâne acelaşi. Din bugetul general consolidat, cheltuielile totale sunt de 397.515 milioane de lei şi cheltuielile de personal 109.511 milioane de lei. La bugetul de stat, cheltuielile totale sunt de 223.702 milioane de lei, iar cheltuielile de personal sunt 55.834,9 milioane de lei”, a spus Florin Cîţu.

Act normativ pentru plata salariilor minerilor

Tot în şedinţa de luni, Executivul a aprobat, printr-o hotărâre, modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 200/2006. Actul normativ privește constituirea şi utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale, aprobate prin HG 1.850/2006.

Adoptarea acestei hotărâri va permite autorităților să plătească salariile restante minerilor de la CH Hunedoara. Aceștia au protestat timp de mai multe zile prin blocarea în subteran la minele Lupeni şi Lonea.