Evenimentul Zilei > Politica > Circ în Parlament. George Simion a părăsit plenul cu scandal: Acest guvern nu are o viziune pentru România
Circ în Parlament. George Simion a părăsit plenul cu scandal: Acest guvern nu are o viziune pentru România

Circ în Parlament. George Simion a părăsit plenul cu scandal: Acest guvern nu are o viziune pentru România

George Simion și grupul parlamentar AUR au părăsit plenul Parlamentului cu scandal, luni după-amiază. Politicianul a invocat solidaritatea cu minerii din Valea Jiului, dar și lipsa de strategie a Guvernului.

George Simion a părăsit plenul cu scandal! „Nemulțumit de bătaia de joc a domnului Cîtu și a faptului că se uită în altă parte când vorbeam cu dânsul, am decis să părăsesc ședința. Oamenii au nevoie de soluții”, a declarat liderul AUR, întors din Valea Jiului cu puțin timp înainte de dezbatarea din plen.

George Simiona părăsit plenul cu scandal! ” Minerii noștri vor ajunge culegători de sparanghel în Germania

„Din păcate, domnule Cîţu, acest guvern nu are un plan, o viziune pentru România. În afară de lozinci şi de minciuni, pentru că la conducerea complexelor energetice s-a perindat clasa politică, când de stânga, când de dreapta, nu aveam cu ce să îi bucurăm pentru aceşti oameni. Ei nu cred în minciunile doamnei Turcan. Ei  (n.r. – minerii) încă sunt în mină, noi cei de la AUR vom părăsi aceste dezbateri. Poate vă veţi trezi domnule Cîţu şi veţi înţelege că oamenii au nevoie de soluţii. Vreţi să le daţi cursuri de reconversie socială? Am tot auzit această placă. Nu există aceste cursuri.

Vin din Hunedoara unde am fost chemați de mineri pentru că bătaia de joc a atins cote maxime. Grupul AUR va părăsi sala de ședințe în semn de solidaritate cu minerii din Valea Jiului. Minerii noștri vor ajunge culegători de sparanghel în Germania. Trebuie să dăm soluţii românilor, nu circ, nu demagogie”, a avertizat liderul partidului intrat în premieră în Parlament, în decembrie 2020.

Acesta a avertizat actualul Guvern să nu ia anumite decizii care ar putea aduce prejudicii țării: „Nu vindeți gazele din Marea Neagră, nu dați legea off-shore, nu vindeți portul Constanța și nu distrugeți Poșta Română”, relatează Hotnews.

Dezbatere în Parlament la solicitarea PSD: „Bugetul tăierilor: moartea economică a României”

Premierul Florin Cîţu participă luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora prim-ministrului”, la solicitarea grupului parlamentar al PSD. Dezbaterea a început la ora 17.00 pe tema propusă de PSD: „Bugetul tăierilor: moartea economică a României”.

Butaforie marca PSD: Deputații au venit cu mai multe figuri de carton, reprezentându-l pe Iohannis cu schiurile, Florin Cîțu cu o coasă sau Dan Barna cu un sac cu euro. Social-democrații au vociferat intens din sală. „Le atrag atenția colegilor că suntem în Parlament. Ce care vor să se comporte ca o galerie, imediat ce se vor redeschide stadioanele, să se ducă în galerie”, a spus Ludovic Orban.

Mai mulți membri ai organizației de tineret a PSD au protestat, vineri, în fața Guvernului, împotriva „bugetului austerității”. Ei s-au declarat nemulțumiți de decizia Executivului privind tăierea transportului gratuit cu trenul pentru studenţi.