Florin Cîţu: Am aprobat Legea Bugetului de stat pe anul 2021

Florin Cîţu: Am aprobat Legea Bugetului de stat pe anul 2021

Premierul Florin Cîţu a anunţat vineri seara că a aprobat Legea Bugetului de stat pe anul 2021.

Florin Cîţu: Am aprobat Legea Bugetului de stat pe anul 2021

„Am aprobat Legea Bugetului de stat pe anul 2021. Am aprobat Legea plafoanelor pentru 2021, dar şi Legea Bugetului de Asigurări de sănătate.

Varianta aprobată va fi făcută publică în momentul în care Bugetul va merge în Parlament", a declarat prim-ministrul la ora 20:00.

(despre amendamentul depus de Ludovic Orban şi Florin Roman pentru acordarea unui număr de 24 călătorii gratuite anual pentru studenți la transportul feroviar intern, la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe toată perioada cursurilor universitare)Impactul bugetar o să-l vedem în amendament. Sunt singur că un amendament de acest fel va veni cu o sursă de finanţare din altă parte. Eu vă spun că nu putem creşte deficitul financiar şi de aceea sunt sigur că el va veni cu o sursă de finanţare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Florin Cîţu: Guvernul alocă resurse suplimentare în Educaţie

Guvernul alocă resurse suplimentare în Educaţie. Sunt gata să aloc resurse mai multe, dar aş vrea să le văd legate de rezultate. După o analiză cantitativă, vom aloca şi resurse mai multe.

La Ministerul Dezvoltării nu s-au alocat mai multe resurse. S-au alocat mai multe credite de angajament pentru că vrem ca autorităţile locale să aibă mai multe proiecte. Şi vom vedea ce proiecte vor avea.

Aceste credite de angajament au mai crescut puţin la Sănătate şi Educaţie. Vom face restructurarea companiilor de stat anul acesta. Bugetul forţează asta. În Buget există un articol care spune foarte clar că la jumătatea anului vom face o evaluare a execuţiei bugetare şi unde nu este aşa cum trebuie, vom putea face o evaluare.

Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate

Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate. Vom vedea ce putem face şi cu celelalte. Ce am putut face prin Ordonanţă de urgenţă am făcut prin OUG.

TAROM se ţine de acel plan de restructurare. Legat de Complexul Energetic Hunedoara, aştept o evaluare de la Ministerul Economiei.

Nu cred că trebuie să depăşim acest deficit de 7,16. Eu ţin la acest deficit. A fost agreat la nivel naţional şi pune România în direcţia corectă în perioada următoare”, a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă care a început vineri, la ora 20:00.

Ştire în curs de actualizare. Vom reveni curând cu declaraţiile complete ale liderului Guvernului României.

florinVcitu