„De câte ori se întâmplă ceva, când face Guvernul o tâmpenie, președintele iese să acopere. În acest moment Liviu Dragnea este în închisoare, toate modificările de care vorbește Iohannis nu au ajutat niciun PSD-ist să nu intre la închisoare”, a declarat Marcel Ciolacu, comentând declarațiile președintelui Klaus Iohannis. „PSD a făcut după marțea neagră, miercurea albă în care am făcut o curățenie a tuturor legilor care se refereau la justiție”, a mai spus președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Vă reamintim căp în urmă cu două zile, Președintele României a avut o ieșire publică în care a anunțat că va iniția alături de PNL un proces de modificare a legilor Justiției.

„Am urmărit, poate și dumneavoastră ați văzut, în spațiul public a început o discuție ciudată. În PSD și între PSD și sateliții PSD, încep să își plătească polițe. Au fost câteva așa-numite dezvăluiri din perioada când PSD a atacat violent justiția, când PSD a atacat violent legile justiției.

Din fericire, am reușit să oprim o parte din aceste atacuri. Și eu am reușit să duc legile la Curtea Constituțională, Parlamentul a reușit, în special PNL și cu alte partide democratice, să oprească o parte din aceste modificări, dar cert este că cel mai important pas a fost făcut de români.

Acum un an de zile, când i-am chemat pe români la urne, la referendumul pentru justiție, s-au prezentat oamenii în număr mare și au spus clar „stop!” acestei proceduri de măcelărire a legilor justiției, care fusese inițiată și continuată de PSD.”, a declarat Klaus Iohannis, referindu-se la declarațiile făcute marți de fostul ministru al Justiției Tudorel Toader, care a povestit că Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu și alți lideri PSD făceau presiuni asupra sa pentru da un OUG de amnistie și grațiere, pentru a scăpa liderul PSD de condamnarea în dosarul în care era judecat.