Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu cere comisie de anchetă despre datele pandemiei: Este o lipsă de transparență totală
Marcel Ciolacu cere comisie de anchetă despre datele pandemiei: Este o lipsă de transparență totală

Marcel Ciolacu cere comisie de anchetă despre datele pandemiei: Este o lipsă de transparență totală

Marcel Ciolacu a vorbit, astăzi, despre o comisie de anchetă care să vizeze datele oferite românilor de guvernanți în timpul pandemiei.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat, astăzi, că vrea răspunsuri oficiale despre problema măsluirii datelor pandemiei. Pentru asta va propune înființarea unei comisii parlamentare care să se ocupe de găsirea acestor răspunsuri. El a refuzat propunerea publică lansată de premierul Florin Cîțu, care vizează un dialog între Putere și Opoziție. Pe tema celor mai bune soluții aplicabile în timpul pandemiei de coronavirus.

Marcel Ciolacu a propus înființarea unei comisii care să verifice cum au fost prezentatele datele legate de pandemia de coronavirus

Marcel Ciolacu a afirmat că este prea târziu pentru dialog. „Am decis în BPN-ul PSD depunerea unei solicitări pentru formarea unei comisii parlamentare care privește falsificarea datelor din pandemie. Aceste o chestiune de siguranță națională și sper ca USR-ul să nu ignore ideea de transparență și să voteze înființarea acestei comisii”. A spus Marcel Ciolacu.

„Cîțu, Iohannis, Orban și Barna trebuie să stea în casă, Guvernul trebuie să stea în casă”

„Din punctul nostru de vedere nu este o dorință serioasă de dialog, este doar dorința lor de a scăpa de responsabilitate. De un an de zile le solicităm să discutăm despre pandemie, despre buget, despre PNRR.

Au refuzat de fiecare dată să aibă aceste discuții cu PSD. Acum, când românii s-au săturat de prostia lor și au ieșit în stradă. Cîțu, Iohannis, Orban și Barna trebuie să stea în casă, Guvernul trebuie să stea în casă. Este clar că restricțiile luate de noul Guvern au adus mai mult haos din partea populației decât ordine. Au distrus parteneriatul dintre Guvern și cetățeni! Domnul Cîțu ar fi cazul să lase politica la o parte și să înceapă să guverneze”. A mai afirmat liderul Partidului Social Democrat.

Mesajul transmis de premierul Florin Cîțu

„Am văzut la cei de la PSD mesaje confuze. Pe de o parte, am văzut la ei în urmă cu doar câteva luni că eram prea relaxaţi, iar acum ne reproşează restricţiile. Sunt dispus să ascult şi specialiştii din PSD, pentru că lupta împotriva pandemiei nu are culoare politică. Specialiştii nu au culoare politică.

Sunt liberal. Oamenii pot să protesteze cât timp nu încalcă legislaţia în vigoare. Dreptul de a avea o opinie diferită în România e important. Pentru mine este foarte important să găsim cele mai bune soluţii pentru a-i ajuta pe români.” Le-a transmis Florin Cîțu celor din PSD.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.