Un astfel de episod violent s-a petrecut sâmbătă seară la San Francisco, unde un demonstrant ANTIFA l-a bătut cu bestialitate pe un manifestant pro-Trump și i-a scos acestuia un dinte.

Lucrurile au degenerat după ce o manifestație împotriva cenzurii impuse de platforma de microblogging Twitter a fost atacată de contramanifestanți de la ANTIFA. Philip Anderson, unul dintre organizatorii „Marșului pentru libertate de exprimare din California, a fost lovit de extremiștii de stânga, iar unii dintre membrii ANTIFA au aruncat în el cu diverse obiecte.

Organizatorul din partea „Echipei de Salvare a Americii” a fost spitalizat cu multiple răni, după ce a participat la evenimentul care avea aprobarea primăriei din San Francisco, dar care i-a fost apoi retrasă imediat după începerea demonstrației.

Participanții la acest protest purtau șepci roșii cu inscripția „Make America Great Again” (MAGA), steaguri pro-poliție și pancarte cu „Mândru să fiu american”.

Momentul în care membrul ANTIFA îl atacă pe Anderson


Scene teribile pe stradă

Tot incidentul a fost filmat de un reporter local, iar pe imagini se vede cum Philip Anderson încearcă să-l scoată din ambuscadă pe un alt manifestant înainte de a deveni el însuși victima atacului ANTIFA.

De asemenea, un ofițer de poliție dintre cei care încercau să mențină ordinea la această manifestație a fost rănit de extremuștii de stânga de la ANTIFA.

Anderson este un cunoscut suporter al actualului președinte Donald Trump și a mers în California pentru a protesta față de cenzura impusă de Twitter asupra conservatorilor. El intenționa să organizeze o demonstrație și în fața sediului companiei care deține platforma de microblogging.

Biden, susținător al Antifa

Poliția din San Francisco, deplasată la fața locului pentru a menține ordinea, a fost depășită numeric de hoarda violentă a contramanifestanților ANTIFA.

Cu fața însângerată, Anderson i-a adresat o întrebare candidatului democrat, care este susținut de extremiștii de stânga: „Am o întrebare pentru dvs., Joe Biden: Ați spus că Antifa este «doar o idee». Aceasta este ceea ce «ideea» despre care ați vorbit mi-a făcut”.

„Sunt la spital acum, Joe Biden, din cauza Antifa”, a mai spus Philip Anderson, arătând spre dintele scos de contramanifestanți. „Așa că întreb: credeți în continuare, după ce ați văzut asta, că Antifa e doar o idee? Trebuie să răspundeți la asta”, a încheiat protestatarul contra cenzurii.

Și alți protestatari contra cenzurii Twitter au fost filmați de Associated Press și Reuters în timp ce primeau îngrijiri medicale, după ce fuseseră bătuți de hoardele ANTIFA.

Deocamndată, însă, niciunul dintre bătăuși nu a fost arestat.