Evenimentul Zilei > International > Val de Cenzură de o violență fără precedent: Twitter i-a închis contul lui Trump cu 19 zile înainte de alegeri
Val de Cenzură de o violență fără precedent: Twitter i-a închis contul lui Trump cu 19 zile înainte de alegeri

Val de Cenzură de o violență fără precedent: Twitter i-a închis contul lui Trump cu 19 zile înainte de alegeri

Twitter a închis contul @TeamTrump, un cont oficial de campanie electorală al lui Trump, invocând același regulament folosit pentru interzicerea difuzării oricărei informații legate de bomba de presă a New York Post privind corupția lui Joe Biden.

Mike Hahn, un manager de campanie electorală pe rețelele sociale al echipei Trump, a dezvăluit cenzura brutală într-un mesaj pe Twitter de astăzi.

„Twitter a suspendat TeamTrump pentru că a postat un video în care Joe Biden era făcut mincinos care prăduiește de ani de zile țara noastră, în legătură cu articolul @ny post”, a scris Hahn. El a subliniat că suspendarea survine „cu 19 zile înainte de alegeri”.

Potrivit anunțului Twitter, postat de Hahn, se afirma că mesajul respectiv încalcă regulile platformei față de „postarea de informații private”.

TeamTrump este contul oficial de campanie al lui Donald Trump. Are 2,2 milioane de urmăritori și joacă un rol important în răspândirea mesajelor de campanie pe Twiter.

Faptul că nu mai poate posta constituie un avantaj major pe care Twitter i-l creează adversarului direct al lui Trump, Joe Biden.

Aceasta este cea mai recentă dintr-o serie de acțiuni brutale ale Twitter și altor mari companii de internet.

Ieri, Twitter a închis contul personal al atașatului de presă de la Casa Albă, Keyleigh McEnany.

De asemenea, Twitter a calificat drept „potențial periculoase” link-urile către site-ul Web al Comisiei Juridice a Camerei Reprezentanților, deoarece Republicanii din Comisie au postat pe site informații legate de articolul din New York Post.

Cenzura de o violență și o amploare fără precedent a fost dezlănțuită de un articol din New York Post, care dovedește că Joe Biden, în timp ce era vicepreședinte al SUA, s-a întâlnit cu un conducător al colosului energetic ucrainean Burisma, unde era angajat fiul acestuia, Hunter Biden.

Această dezvăluire arată că Joe Biden a mințit atunci când a declarat:

„Nu am discutat niciodată cu fiul meu despre afacerile pe care le făcea în străinătate.”

Întâlnirea lui Joe Biden cu conducătorul de la Burisma a avut loc în același an în care, fostul vicepreședinte al SUA, potrivit propriilor sale cuvinte, a făcut presiuni asupra guvernului din Ucraina pentru a-l demite pe Procurorul Șef al republicii, care declanșase o anchetă împotriva Burisma.