Evenimentul ZileiInternationalManevra mârșavă a soldaților lui Putin. Tratatele internaționale, călcate în picioare. „Crimă de război”

Manevra mârșavă a soldaților lui Putin. Tratatele internaționale, călcate în picioare. „Crimă de război”

Manevra mârșavă a soldaților lui Putin. Tratatele internaționale, călcate în picioare. „Crimă de război”
Soldații lui Putin au fost surprinși folosind mai multe ambulanțe inscripționate cu simbolul Crucii Roșii pentru a efectua exerciții militare.

Soldații lui Putin au fost surprinși executând mișcări ilegale la granița cu Norvegia. Aceștia au fost fotografiați în timp ce efectuau operațiuni de contra-sabotaj și raid la Pechenga, în apropiere de granița cu Norvegia, și foloseau camioanele pe care era inscripționat simbolul Crucii Roșii, încercând astfel să ascundă armamentul pe care îl dețineau.

Imaginile în care soldații lui Putin desfășoară operațiuni  la doar câțiva kilometri de granița cu Norvegia, încălcând clar Convenția de la Geneva, au fost făcută publică pe site- Ministerului Dezvoltării Ruse.

Colonelul în retragere al armatei britanice, Simon Diggins, a descris incidentul drept o „mare trădare” și „nimic altceva decât o crimă de război”.

Fostul oficial britanic al apărării în Afganistan a declarat pentru Daily Mirror: „Războiul este sângeros și este îngrozitor. Una dintre puținele bucăți de umanitate și decență în război este respectul pentru Crucea Roșie și simbolul acesteia.

Aceste simboluri reprezintă șansa ca toți oamenii să fie tratați cu egalitatea și respect, iar folosirea acestuia nu este altceva decât o crimă de război. Mă înfurie și mă întristează dincolo de orice credință și cred că este o mare trădare și pentru poporul rus. „Am lucrat cu soldați ruși la ONU, precum și cu forțele ucrainene care fuseseră în fosta armată sovietică. Erau la fel ca noi, oameni cumsecade”.

„Soldații s-au antrenat pentru detectarea grupurilor de sabotaj, organizarea unei ambuscade, precum și pentru desfășurarea unei bătălii și respingerea imediată a unui atac din partea inamicilor. Pentru a dezvolta abilitățile soldaților de a lua decizii nestandardizate într-un mediu aflat într-o schimbare foarte dinamică, comandanții de unitate au făcut ajustări neașteptate în timpul antrenamentului”, se arată pe site-ul instituției unde au fost publicate fotografiile, scrie The Sun.

CITEȘTE ȘI Proteste violente în Italia ale comercianților ambulanți, împotriva restricțiilor anti-Covid. Video

CITEȘTE ȘI Mario Draghi va merge marți la Tripoli: Este prima vizită în străinătate a noului premier italian


Accesează: