Evenimentul Zilei > Politica > Încă un MANDAT DE PREŞEDINTE pentru Traian Băsescu? Ipoteză-surpriză lansată chiar de fostul şef de stat
Încă un MANDAT DE PREŞEDINTE pentru Traian Băsescu? Ipoteză-surpriză lansată chiar de fostul şef de stat

Încă un MANDAT DE PREŞEDINTE pentru Traian Băsescu? Ipoteză-surpriză lansată chiar de fostul şef de stat

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a anunţat că se va prezenta la Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 numai atunci când când se va face socoteala proceselor verbale şi când şedinţa va fi publică.

„Eu aştept ziua în care voi fi chemat şi am două exigenţe: până atunci să facă socoteala din procesele verbale şi doi, să fie publică cap-coadă şedinţa şi eu mă duc”, a declarat Traian Băsescu, în această seară, la B1 TV.

Întrebat care va fi rezultatul anchetei acestei comisii parlamentare, fostul șef al statului a răspuns că „sper că rezultatul va fi că Mircea Geoană e preşedinte şi să mai am dreptul la un mandat".

Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009 va decide, luni, ce măsuri va lua față de refuzul șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, și al fostului prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, de a se prezenta la audieri, expediind în schimb scrisori.

Jurnalistul Dan Andronic a dezvăluit că în locuinţa lui Gabriel Oprea, în seara alegerilor prezidențiale din 2009, se aflau șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, şi alţii.