Evenimentul ZileiActualitateMâncăm otravă pe pâine! Pericolul de pe rafturile magazinelor. Sigur și tu cumperi aceste produse

Mâncăm otravă pe pâine! Pericolul de pe rafturile magazinelor. Sigur și tu cumperi aceste produse

Mâncăm otravă pe pâine! Pericolul de pe rafturile magazinelor. Sigur și tu cumperi aceste produse
Aditivii alimentari au devenit o regulă când vine vorba de toate produsele din comerț care au fost procesate industrial. Chiar dacă sunt legali, unii sunt adevărate otrăvuri pentru organism.

Monoglutamatul de sodiu (E 621) se regăsește în majoritatea alimentelor procesate și face ca produsele în care este introdus să ni se pară mai bune, deşi la bază substanţa nu are niciun gust. Suntem păcăliţi legal, deoarece, deşi s-au făcut studii despre cât de periculos este acest aditiv, el este încă pe lista celor legale. Monoglutamatul de sodiu nu are absolut nicio valoare nutriţională, niciun beneficiu pentru organism.

Aceste tip de aditiv alimentar este foarte periculos pentru copii. Femeile însărcinate care consumă produse care conţin monoglutamat de sodiu riscă să aibă copii obezi. Şi copiii mici care consumă acest aditiv pot avea probleme cu greutatea sau cu imunitatea. În plus, produce foarte multe alergii, de la erupţii pe piele, până la indigestii care se manifestă cu ameţeli, greaţă, dureri de burtă şi diaree repetată. De aceea, este greu să ne dăm seama la ce produs este alergic copilul. Şi la adulţii care consumă alimente care conţin monoglutamat de sodiu mult timp efectele sunt grave. Sunt studii care arată că acest aditiv afectează în timp creierul şi poate duce la Parkinson, Alzheimer, dar şi la tipuri agresive de cancer, cele mai frecvente fiind cele ale tractului intestinal, stomacului şi ficatului.

Ne puteți urmări și pe Google News

E-uri extrem de periculoase

Printre E-uri cu efecte nocive se numără și xantanul şi guarul pe care le găsiţi pe ambalaj sub denumirea de E415 şi E412. Aceste două substanţe au un efect de gelatină. Sunt extrem de periculoase deoarece nu permit organismului să elimine corespunzător mineralele din organism. În timp ne pot da probleme mari la rinichi.

Un alt ingredient periculos este dextroza care nu are nicio valoare nutritivă, dar prezintă un indice glicemic foarte mare. Este foarte periculos pentru diabetici, dar şi pentru oamenii sănătoşi, deoarece este o adevărată bombă calorică.

Coloranți nocivi

Carminul (E 120) este și el nociv. Practic este acel colorant care dă o culoare frumoasă roz mezelurilor. Este folosit mai ales în parizer şi este foarte periculos pentru copii, deoarece poate da deficienţe de creştere.

O altă substanţă cu potenţial cancerigen este E 250, numit şi nitrit de sodiu. Şi această substanţă este folosită pentru a da un aspect apetisant mezelurilor şi studiile au dovedit că favorizează dezvoltarea celulelor canceroase. Este folosit cu predilecție la cârnați.

 

 


Accesează: