Cum să-ți impresionezi oaspeții cu o mămăligă făcută ca la carte

Cum să-ți impresionezi oaspeții cu o mămăligă făcută ca la carte

Una dintre mâncărurile tradiționale ale noastre este mămăliga. Când întrebi un străin ce știe despre România îți va pomeni de Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi, Dracula și mămăliga. Drept urmare, faptul de a ști să faci o mămăligă perfectă reprezintă o calitate care-ți va folosi oriunde vei merge.

Pentru a realiza mămăliga perfectă, care te va ajuta să-i impresionezi atât pe cei dragi cât și pe oaspeți, trebuie să ții cont de cantitatea de mălai și de timpul de fierbere..

Pentru ca mămăliga să aibă consistența ideală, mălaiul va fierbe în apă în proporție de 1 la 4, sau dacă se dorește o mămăligă mai moale chiar de 1 la 2. Un calcul mai simplu, este recomandat ca la o  cană de mălai, să puneți 3-4 căni de apă, conform totuldespremame.ro

Ingrediente pentru mămăliga perfectă:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 500 mililitri de apă
  • 180 grame de făină de mălai
  • 1 linguriță de sare

Există 3 pași pentru a prepara mămăliga perfectă:

1. Se pun 500 mililitri de apă la fiert, într-un ceaun sau o oală, la foc mare, pentru a scurta procesul. În momentul când apa ajunge la punctul de fierbere, puteți începe să adăugați mălaiul în ploaie, amestecând constant, pentru a evita formarea cocoașelor.

2. După ce terminați de adăugat mălaiului, focul se dă la mic, iar conținutul se lasă la fiert. Pentru a nu se lipi, se amestecă în mod constant cu ajutorul unei linguri de lemn.

3. În momentul când observați că marginile mămăligii au început să se adune spre centru sau ați gustat și este gătită, închideți focul și răsturnați-o pe o farfurie întinsă sau pe un fund de lemn, cum făceau bunicile noastre.

Sursa foto: jurnalbr.ro