Evenimentul Zilei > Actualitate > Majorarea alocațiilor, subiect fierbinte pentru PNL. Declarațiile care ridică întrebări
Majorarea alocațiilor, subiect fierbinte pentru PNL. Declarațiile care ridică întrebări

Majorarea alocațiilor, subiect fierbinte pentru PNL. Declarațiile care ridică întrebări

O mărire așteptată de părinți se vede și nu prea la orizont.

Un subiect mult discutat în ultima vreme este legat de majorarea alocațiilor. Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a vorbit marți seara despre această problemă și a precizat că trebuie să aibă o discuție decisivă pe această temă și cu prim-ministrul Ludovic Orban.

„Premierul m-a rugat să mă pregătesc în acest sens și permiteți-mi să am în primul rând o discuție cu domnia sa. În mod evident, suntem conștienți de decizia Curții Constituționale și vom găsi o soluție și aici. PNL este partidul care a crescut alocațiile, adică nu e vorba că nu înțelegem sau că nu suntem conștienți că există această nevoie, dar să dublezi… eu vă spun, la minister, în fiecare dimineață am proiecte PSD două teancuri, două teancuri de proiecte legislative să dublăm, să triplăm, să dublăm, să triplăm”, a declarat Violeta Alexandru la B1 TV.

Minsitrul a mai afirmat că nu se pot dubla alocațiile peste noapte, pentru că ar fi vorba despre o creștere fără acoperire, care ar crea probleme.

„Orice are nevoie de mai mult în țara aceasta, în mod cert. Problema este că atât este bugetul, iar din el trebuie să acoperi toate aceste nevoie. A dubla peste noapte fără să spui de unde – a face gesturi dublu, triplu – nu e o abordare responsbilă. Prin urmare, premierul mi-a cerut să fiu pregătită în acest sens”.

Violeta Alexandru le-a răspuns și celor de la PSD, care afirmaseră că dublarea nu ar fi un astronomică. „Nu este mult și PNL, nu PSD, în acești ani a generat o creștere a alocației, tocmai pentru că știm că nu este mult, dar să spui dublu, triplu este o abordare profund iresponsabilă. Da, vom crește alocațiile. Eu sunt pregătită săptămâna viitoare să intru în Guvern cu o creștere în privința alocațiilor, dar o vom face cu siguranță cât să fie sustenabilă în buget.”