Maia Sandu, despre candidatura la președinția României: „Noi avem niște sarcini importante aici. Trebuie să rezistăm”

Maia Sandu, despre candidatura la președinția României: „Noi avem niște sarcini importante aici. Trebuie să rezistăm” Sursa foto: Administraţia Prezidenţială

Maia Sandu a spus că nu o interesează scaunul de președinte al României, acestea fiind zvonuri lansate în piața publică de către persoane direct interesate.

Cu Rusia care ”bate la ușa” Republicii Moldova, ne referim aici la contingentul militar rus cantonat în Transnistria, președintele moldovean a spus că are o altă misiune, la fel fel de importantă, de a păstra drumul țării pe care o conduce pe calea Europeană.

”Vreau să fie foarte clar: nu candidez la nicio funcție în România. Știu că sunt de cealaltă parte a Prutului români care urmăresc ce facem noi la Chișinău și unii dintre ei apreciază ce facem noi la Chișinău. Suntem tare recunoscători. Noi avem niște sarcini importante aici. Trebuie să rezistăm. Noi trebuie să reușim să ținem Republica Moldova de partea lumii libere. Noi trebuie să reușim să ducem Republica Moldova în UE”, a declarat Maia Sandu, pentru TVR.

Moldova contează pe sprijinul României

În cadrul ultimelor evoluții din zona războiului ruso-ucrainean, legate de unele informații capturate de serviciile secrete de la Kiev, din care rezultă că Moscova ar pune la cale un plan de răsturnate a puterii de la Chișinău, inclusiv a președintei Maia Sandu, relația cu România, stat NATO, este extrem de importantă.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Contăm foarte mult pe sprijinul României. În continuare contăm pe sprijinul domnului președinte, pe sprijinul Guvernului și pe sprijinul tuturor românilor din partea dreaptă a Prutului. Vreau să repet: nu candidez la nicio funcție în România. Dar avem nevoie de sprijinul tuturor partidelor politice din România ca să reușim aici, în Republica Moldova”, mai spus Maia Sandu.

Ciolacu, despre candidatura Maiei Sandu

La mijlocul lunii ianuarie 2023, liderul PSD, Marcel Ciolacu făcea o declarație care a fost greșit interpretată de adepții teoriei conspirațiilor.

Ciolacu a spus atunci că el este unul dintre susținătorii președintei Maia Sandu, dar și un adept al ideii de unificare a Republicii Moldova cu România.

De asemenea, liderul PSD a mai spus că la nivelul coaliției guvernamentale și a discuțiilor cu cei de la PNL, nu s-a ridicat, nicio secundă, posibilitatea ca Maia Sandu să candideze pentru funcția de președinte al României.