Evenimentul Zilei > International > MAE: Româncele REȚINUTE în Fâşia Gaza vor fi repatriate
MAE: Româncele REȚINUTE în Fâşia Gaza vor fi repatriate

MAE: Româncele REȚINUTE în Fâşia Gaza vor fi repatriate

Cele trei tinere, care au fost reținute de tatăl lor, au părăsit în siguranţă Fâşia Gaza și urează să fie repatriate, mâine, pe ruta Amman – Bucureşti, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

Costurile de repatriere sunt suportate integral de MAE. Reprezentanţii Departamentului Consular al MAE au declarat că au fost în legătură cu membrii familiei din România, pentru a-i informa în timp real cu privire la demersurile întreprinse.

La finalul lunii trecute, mama fetelor, care se află în România şi care nu a dorit să-şi dezvăluie identitatea, a declarat că atât autorităţile din Fâşia Gaza, cât şi cele din ţara noastră nu s-au implicat pentru a le ajuta pe cele trei tinere să ajungă în ţară în condiţiile în care acestea ar fi reţinute de tatăl lor, care are un comportament violent – relatează Mediafax.

Femeia a explicat că după divorţ, fostul soț nu a vrut să-i mai dea fetele, deși a încercat în anul 2000 să intre în Gaza şi nu i s-a permis. „11 ani de zile nu am mai putut să iau legătura cu ele. Am reuşit să le văd în urmă cu şase ani. Pe 20 iunie 2017, fetele au hotărât să plece din casa tatălui lor pentru că nu au niciun drept de decizie asupra vieţii lor şi pentru că este foarte dur, vorbeşte într-un ton agresiv şi are un comportament violent,” mărturisește femeia.