Evenimentul Zilei > Politica > Mădălin Voicu a fost demis! Ludovic Orban a semnat hotărârea
Mădălin Voicu a fost demis! Ludovic Orban a semnat hotărârea

Mădălin Voicu a fost demis! Ludovic Orban a semnat hotărârea

Mădălin Voicu nu a scăpat de "curățenia" pe care a promis Ludovic Orban că o va face în administrația publică. 

„Depesedizarea instituțiilor publice” continuă în Guvernul PNL. Premierul Ludovic Orban l-a demis joi, pe Mădălin Voicu din funcția de secretar de stat al Ministerului Culturii, care avea în coordonare Direcția Cultură Scrisă și Creație Contemporană.

Hotărârea demiterii lui Mădălin Voicu din funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii va fi publicată în curând în Monitorul Oficial, a anunțat executivul. Decizia lui Orban a venit în contextul în care Voicu scăpase de primul val de demiteri. În cele din urmă, poziția publică a unui membru USR a fost cea care l-a lovit pe fostul secretar de stat.

Orban și Voicu, luați în vizor de useristul Bulai

Iulian Bulai, deputat USR și membru al Comisiei de Cultură din Parlament a protestat joi dimineață față de decizia celor de la PNL, de a-l păstra pe Mădălin Voicu în funcție.

„Dacă-l păstrează în funcție pe Voicu, nu cred că PNL mai poate susține că face cu adevărat curățenie în guvern. Ipocrizia are picioare scurte. Îi solicit și îi rog, pe Ludovic Orban și pe colegii din PNL, să nu transforme și ei Ministerul Culturii într-un cimitir al rebuturilor de partid și să-i permită lui Mădălin Voicu să se întoarcă la viața civilă. Repede. ‘Este un om drag mie, care face notă discordantă cu criptocomuniştii din PSD’, zicea despre Mădălin Voicu, în mai 2009, Ludovic Orban, pe atunci prim-vicepreședintele PNL”, a notat Iulian Bulai pe pagina sa de Facebook.