Evenimentul Zilei > International > S-a aflat cât cheltuie cuplul prezidenţial Macron la frizer şi coafor
S-a aflat cât cheltuie cuplul prezidenţial Macron la frizer şi coafor

S-a aflat cât cheltuie cuplul prezidenţial Macron la frizer şi coafor

De la un timp, presa franceză şi străină par foarte interesate de look şi de cheltuielile cuplului prezidenţial francez, care potrivit unor indiscreţii, Macronii ar cheltui nu mai puţin de 5.200 de euro lunar ca să aibă capul aranjat.

Nu e un mister faptul că personaje politice importante se află constant sub lumina reflectoarelor. În această perioadă, mai ales, un amănunt legat de lookul soţilor Macron face ca jurnalele franceze să discute intens. Şi nu numai ele. Este vorba de frizurile lor, în special a primei doamne, Brigitte Macron.

Soţia preşedintelui francez a ajuns de mai multe ori în lupa presei, mai ales pentru presupusa influenţă pe care ar avea-o în deciziile politice ale soţului. Acum, însă, părul ei, mereu aranjat, a dat frâu liber comentariilor. Foarte bine pieptănat şi coafat impecabil. 

Brigitte Macron, intervievată de revista Elle France, a dorit să sublinieze că ţine foarte mult la lookul său, dincolo de rolul pe care-l are la palatul Élisée, explicând că ''am avut mereu mare grijă de aspectul meu, întrebaţi pe fetele mele şi pe elevii mei. N-am ieşit niciodată din casă fără a fi fost perfect îmbrăcată şi pieptănată, nu pot fi altfel''.

Să ne concentrăm asupra ''perfect pieptănată'': Express a explicat cum se poate reproduce pliul lui Brigitte, iar pe Telegreph se poate citi un articol cu titlul ''Lecţiile de frumuseţe pe care trebuie să le învăţăm de la Brigitte Macron''. Mult interes, deci, pentru părul primei doamne.

Magazinul Elle Italia subliniază într-un articol despre volumul coafurii lui Brigitte, simbol clar al puterii sale şi al ascendentului pe care l-ar avea asupra preşedintelui consort. Elle France comentează apoi că Maria Antoaneta (Regina exceselor) făcea uz de coafuri excentrice pentru a-şi arăta charisma la curte.

Tabloidul britanic Closer susţine că volumul coafurii ar fi obţinut prin intermediul extensiilor aplicate cu clemă şi nu cu lipici. Iar Telegraph dezvăluie că perechea prezidenţială ar fi cheltuit 5.200 de euro / lună pentru a menţine coafurile prezidenţiale în ordine.