Macovei despre cazul Diaconu: Senatorii USL calcă în picioare o decizie irevocabilă a Justiţiei

Macovei despre cazul Diaconu: Senatorii USL calcă în picioare o decizie irevocabilă a Justiţiei

Europarlamentarul PDL Monica Macovei îi acuză pe senatorii USL că "nu respectă o decizie judecătorească irevocabilă şi încalcă Constituţia", în urma votului prin care plenul Senatului a respins încetarea mandatului de parlamentar în cazul liberalului Mircea Diaconu, care, potrivit ANI, se află în stare de incompatibilitate.

"Senatorii USL calcă în picioare o decizie irevocabilă a Înaltei Curţi. Votul din Senat în cazul Mircea Diaconu ne arată o situaţie inacceptabilă pentru un stat de drept: sunt senatori care nu respectă o decizie judecătorească irevocabilă şi încalcă Constituţia", susţine Monica Macovei, într-un comunicat transmis Agerpres.

Aceasta precizează că, potrivit articolului 70 alin.2 din Constituţie, calitatea de deputat sau de senator încetează în caz de incompatibilitate, iar această stare a fost stabilită irevocabil prin decizia din 19 iunie 2012 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

"Senatorii USL au încălcat din nou, astăzi, separaţia puterilor în stat. Senatorii, alături de deputaţi, sunt trimişi în Parlament, prin vot, ca să facă legi pe care să le respectăm noi toţi. Mulţi dintre ei, ne-au demonstrat astăzi, sunt primii care încalcă legea şi deciziile irevocabile ale justiţiei. Ei sunt cei care, în numele nostru, întorc spatele regulilor democratice şi continuă să ne ducă spre marginea Uniunii Europene", arată Macovei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Plenul Senatului a respins, în şedinţa de astăzi, posibilitatea încetării mandatului de senator în cazul liberalului Mircea Diaconu, care, potrivit raportului ANI, se află în stare de incompatibilitate. CITIŢI ŞI:

  • Senatul în apără pe Mircea Diaconu: Rămâne senator