Șeful poliției din Tel Aviv Bentzi Sau a declarat că nouă persoane au fost rănite. La scurt timp după ce s-a urcat în autobuz, atacatorul l-a înjunghiat pe șofer, apoi a tăbărât cu cuțitul asupra călătorilor.

Purtătorul de cuvânt al poliției a declarat că palestinianul are 23 de ani și este din localitatea Tulkarm din Cisiordania. Acesta este supus acum interogatoriului poliției și serviciului secret Shin Bet.

Șapte persoane au avut nevoie de tratament, dintre care patru (printre care și șoferul) se află în stare gravă, a declarat un medic de la spitalul Icilov din Tel Aviv pentru Radioul Armatei.

Bentzi Sau a declarat că o mașină în care se aflau gardieni ai unei închisori a trecut pe lângă autobuz și aceștia au văzut scenele îngrozitoare. Au intervenit, plecând în urmărirea atacatorului care a încercat să fugă, însă unul dintre gardieni l-a împușcat în picior.

Atacul terorist a fost salutat de gruparea teroristă Hamas, care l-a catalogat drept „un act de eroism”. Premierul Netanyahu a declarat că responsabilitatea aparține liderului palestinian Mahmud Abbas, care incită la terorism. El a arătat că între atacul de la Tel Aviv și cele recente din Europa există o legătură:

„Același terorism încearcă să ne lovească la Paris, Bruxelles și peste tot.”

Abbas și Netanyahu au participat împreună la marele marș de protest împotriva terorismului de la Paris.