Luminiţa Odobescu vrea să ne dea speranţe privitor la Schengen

Luminiţa Odobescu vrea să ne dea speranţe privitor la Schengen Schengen. Sursa foto: Dreamstime

Luminiţa Odobescă susţine că s-a îmbunătăţit în ultima perioadă comunicarea cu Austria pe dosarul Schengen.

Luminiţa Odobescu, cu veşti bune pentru români. Comunicarea cu Austria pe dosarul Schengen s-a îmbunătăţit în ultima perioadă. Anunţul a fost făcut luni de ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, transmite tvr.ro.

Anunţul făcut de Luminiţa Odobescu din SUA

Şefa diplomaţiei române face parte din delegaţia premierului Marcel Ciolacu, aflat în vizită de lucru în Statele Unite ale Americii.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Comunicarea cu Austria s-a îmbunătăţit în ultima perioadă. Există un dialog nu numai la nivelul Ministerului de Externe. Dar şi la nivelul Ministerului de Interne. Continuăm toate aceste demersuri diplomatice împreună cu colegii mei de Externe. De fapt, aceste demersuri diplomatice au loc la cel mai înalt nivel", a declarat Luminiţa Odobescu, potrivit Agerpres.

Ministrul de Externe a adăugat că demersurile continuă. „Să vedem care sunt exact paşii următori. Şi la ce soluţie ajungem de comun acord cu partea austriacă şi cu celelalte state membre", a spus şefa diplomaţiei române.

Luminita Odobescu

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

România și Bulgaria au pus la cale o retragere strategică în procesul de aderare la zona Schengen

Cu toate acestea, în prezent există unele semnale pozitive pentru intrarea României și Bulgariei în Schengen. Se pare că firmele austriece care au afaceri în România au pus presiune pe prim-ministrul Austriei. Aceștia i-au explicat că pierd foarte mulți bani din cauza faptului că România nu este în Schengen.

Lobby-ul făcut de firmele austriece din România pare să îl facă pe Nehammer să își schimbe decizia.

Pe diverse canale, austriecii au transmis faptul că nu se vor mai opune aderării României. Fapt confirmat şi de Luminiţa  Odobescu

Declaraţia făcută de Luminiţa Odobescu şi Consiliul JAI

Dacă Parlamentul Olandei va vota favorabil aderării Bulgariei la spațiul Schengen, atunci liderii europeni sunt deciși să convoace un Consiliu JAI extraordinar pentru 27-28 decembrie. Atunci, România și Bulgaria ar avea șansa de a intra în spațiul Schengen.

Aderarea la Schengen a României şi Bulgariei nu este subiect de vot în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne ce are loc pe 4 şi 5 decembrie.