Evenimentul Zilei > Economie > Ludovic Orban trage semnalul de alarmă! România, pe primul loc în UE
Ludovic Orban trage semnalul de alarmă! România, pe primul loc în UE

Ludovic Orban trage semnalul de alarmă! România, pe primul loc în UE

Ludovic Orban, invitat miercuri seara în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu, a vorbit despre prestația lui Klaus Iohannis de la sediul PNL, cât și despre situația economiei, respectiv inițiativele partidului de guvernare. 

Ludovic Orban a tras semnalul de alarmă miercuri seara, la Digi 24. Premierul a declarat că veniturile fiscale sunt la pământ, iar România se află pe primul loc în Europa la capitolul evaziune al TVA-ului.

„Veniturile bugetare reprezintă din PIB cel mai mic procent. În România, în exercițiul bugetar, veniturile fiscale reprezintă cam 26%. Asta arată că, pe lângă faptul că nu s-a atins planul la colectare, există o evaziune. Avem cea mai mare evaziune la TVA din Uniunea Europeană”, a declarat miercuri seară Ludovic Orban.

Probleme economice severe

Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului a făcut o declarație de presă miercuri după-amiază, în care a anunțat problemele legate de fondurile europene. Mai exact, penelistul acuză PSD că nu s-a implicat la maximum pentru atragerea de fonduri europene.

„Un alt act normativ adoptat în ședința de guvern este o Hotărâre de Guvern inițiată de Ministerul Fondurilor Europene, pentru a debloca situații care trenează de foarte mult timp și asupra cărora guvernul anterior a refuzat să se aplece cu seriozitate pentru găsirea unor soluții. Vorbim despre fondurile europene! Așa cum opinia publică cunoaște foarte bine, guvernul anterior nu a făcut demersurile necesare pentru accelerarea proceselor de fonduri europene”, a declarat Ionel Dancă într-o declarație de presă.